Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
27
Witam,
mam pytanie odnośnie treningu. Jestem 6 miesięcy po porodzie, rodziłam naturalnie. Z moją kondycją i zdrowiem wszystko OK. Mam rozpisany trening 4xw tygodniu z dosyć dużą ilością podskoków, pajacyków i burpeesów. Nie mogę znaleźć informacji czy takie ćwiczenia po porodzie są OK? Wiem, że trampoliny po porodzie są przez jakiś czas niewskazane, a jak z tymi ćwiczeniami?
Szacuny
4062
Napisanych postów
45420
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
345817
A kto Ci zalecil takie ćwiczenia? Ruchy raczej nie wskazane.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
11528
Napisanych postów
159163
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1229715
Skoro dietetyk to niech się zajmie dietą a nie treningiem zwłaszcza w tak krótkim okresie po porodzie tutaj skupił bym się bardziej na ćwiczeniach wzmacniających przede wszystkim skupić się na mięśnie dna miednicy
Szacuny
4062
Napisanych postów
45420
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
345817
Burpeesy nie sa Ci potrzebne tak na marginesie.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6246
Napisanych postów
61838
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
770399
123mamakarmiaca
Witam,
mam pytanie odnośnie treningu. Jestem 6 miesięcy po porodzie, rodziłam naturalnie. Z moją kondycją i zdrowiem wszystko OK. Mam rozpisany trening 4xw tygodniu z dosyć dużą ilością podskoków, pajacyków i burpeesów. Nie mogę znaleźć informacji czy takie ćwiczenia po porodzie są OK? Wiem, że trampoliny po porodzie są przez jakiś czas niewskazane, a jak z tymi ćwiczeniami?
Z góry dziękuję za pomoc.
Nie powinno być problemu z treningiem jeśli oczywiście nie było żadnych komplikacji poporodowych, połóg już za Tobą więc śmiało można powoli wracać do aktywności fizycznej.
Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!