Szacuny
0
Napisanych postów
15
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
164
Wiek 19
Waga 123 kg
Wzrost 184cm
Cześć.
Po długiej przerwie od sportu przez kontuzje i operację biorę się za treningi na siłowni i za zrzucanie zbędnego balastu. Czytam dość długo i zdecydowałem się na FBW, lecz mam taki problem, że nie mogę wykonywać OHP ze względu nawet na sam strach(operowany miałem bark), a przy siadach bolą mnie kolana, przypuszczam, że przez wagę (mimo wagi nie jestem osobą wielce tłustą, ponieważ od 13 roku życia trenuje sztuki walki, lecz przez kontuzje już nie wrócę do tego). I tu jest moje pytanie, bo nie wiem co mam robić. Co zamiast OHP i co z siadami odpuścić i stabilizować kolana, aż waga trochę zejdzie czy jak?
Za wszystkie odp z góry dzięki :)
Szacuny
4063
Napisanych postów
45421
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
345882
Siady robisz pełne czy nie? Co do barków-dobrze gdybyś napisał jakie są zalecenia lekarza.
1
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
11590
Napisanych postów
159273
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1230136
na pewno lekarz mial na mysli to, aby nie wykonywac ruchow dynamicznych konczynami gornymi, aby nie "szaprac" mocno obrecza jak i nie poddawac jej naglemu wyhamownaiu masy (uderzenie) co bedzie mocno obciazlo wlasnie stabilizacje stawow. cwiczenia silowe wykonywane w pelnej kontroli pod pelnym napieciem miensiowym nawet naramiennych nie powinien przynosic problemu
Szacuny
4063
Napisanych postów
45421
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
345882
Spróbuj ograniczyć zakres ruchu w przysiadzie i kolana powinny odpuscic.
1
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
0
Napisanych postów
15
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
164
znaczy, nie myśle tak ze nie moge wykonywać OHP lecz mam taki strach pprostu poki co podnoszenia ciezaru do gory, a co do siadów to powoli zwiększac zakres ruchu?
Szacuny
4063
Napisanych postów
45421
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
345882
Niekoniecznie. Dla rozbudowy ud wystarczy schodzić lekko poniżej rownoleglosci.
1
Szacuny
4063
Napisanych postów
45421
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
345882
Obserwuj czy po treningu nie nasilają się dolegliwosci bolowe i powinno byc ok.
1