Moim głównym problemem są uda oraz boczki, nie potrafię sobie z nimi poradzić. Czytałam już wiele artykułów, zalecano dużo cardio, później czytałam, że trening siłowy daje tyle co cardio i wiele innych. Pogubiłam się i sama nie wiem, co robić. Na siłownię chodzę od prawie 3 miesięcy, moja waga wyjściowa wynosiła niecałe 52, teraz - 48/49kg. Nie odchudzam się, w diecie kieruję się raczej intuicją, staram się jeść jak najbardziej zdrowo, nie jeść słodyczy wcale - ograniczyć fruktozę do minimum. Nie zależy mi na utrzymaniu tej wagi, a raczej na zdrowiu i dobrym samopoczuciu. Chciałabym ułożyć sobie trening na 2/3 dni, kiedy nie chodzę na fitness - jakkolwiek to brzmi, zaznaczam, że są to np. godzinne ćwiczenia ze sztangami, ABS, TBC itp., ale także wzmacniające korpus, rozciąganie, joga.
Mój typowy jadłospis:
Sniadanie (często jem dopiero w szkole, bo się nie wyrabiam, spróbuję to zmienić): omlet z 1 jajka, warzywa lub owsianka z masłem orzechowym i bananem + zielona herbata
Przekąska: kanapka/serek wiejski i ewentualnie owoc
Obiad: Ryba/chude mięso + warzywa + ryż/kasza
Kolacja (zazwyczaj po treningu): jogurt z musli/ serek wiejski/ ryba
W międzyczasie piję ok. 1,5l wody, przynajmniej 2 razy zieloną herbatę i kawę
Waga :49
Wzrost :160
Obwód w biuście :70
Obwód talii w najwęższym miejscu:66
Obwód na wysokości pępka :75
Obwód bioder: 80
Obwód uda w najszerszym miejscu:53
Obwód łydki :30
W którym miejscu najszybciej tyjesz :brzuch, biodra, uda
W którym miejscu najszybciej chudniesz :chyba brzuch
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: siłownia 4-5 razy w tygodniu (w tym ok. 3 zróżnicowane zajęcia fitness)
Co lubisz jeść na śniadanie: owsianka, jajecznica, omlet
Co lubisz jeść na obiad : mięso,ryby ,warzywa,kasze,ryż
Co jako przekąskę : orzechy, ewentualnie owoc, serek wiejski - w szkole
Co jako deser : orzechy, omlet, kawa
Ograniczenia żywieniowe : brak
Stan zdrowia: wszystkie wyniki badać bardzo dobre
czy regularnie miesiączkujesz: nie, nie stwierdzono przeciwwskazań, jeśli chodzi o sport i żywienie
czy bierzesz tabletki hormonalne: nie
czy przyjmujesz leki z przepisu lekarza: nie
czy rodziłaś:nie
Preferowane formy aktywności fizycznej: bieganie, jazda na rowerze, zajęcia fitness (wzmacniające, rozluźniające - różne), zwykły trening siłowy
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : nie
Stosowane wcześniej diety : było tego sporo, zazwyczaj niskokaloryczne typu 1000kcal - co się więcej nie powtórzy :)
Na koniec chciałam jeszcze zapytać o odżywki, suplementy - czym powinnam się tym interesować, czy na razie porzucić temat i zająć się czymś innym?
Wrzucam swoje zdjęcia sprzed miesiąca i sprzed tygodnia, niestety ukazują tylko te partie, o których wspominałam. Postaram się wrzucić całość.
Liczę na wyrozumiałość z Waszej strony :)

Zmieniony przez - Agata28 w dniu 2015-02-16 19:16:24