Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6258
Napisanych postów
61861
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
770997
Trudno Ci coś konkretnego powiedzieć bo podałeś bardzo mało informacji, a im więcej tym lepiej żeby Ci jakoś konkretnie doradzić. Dobrze jak byś napisał też jaki masz dostęp do sprzętu.
Tak czy inaczej jeśli na trening masz tylko dwa dni i jeszcze jest to dzień po dniu to trening fbw kiepsko się sprawdzi bo jak w sobotę zrobisz solidny trening siłowy to mięśnie nie zdążą się zregenerować do następnego dnia żebyś znów zrobił trening na przyzwoitej intensywności.
Jak masz do wykonania dwa trening dzień po dniu to poszedłbym w podział push/pull albo góra/dół wówczas nie trenujesz w sposób bezpośredni tych samych partii mięśniowych. Dlatego taki podział powinien się dobrze sprawdzić w Twoim przypadku.
Musisz mieć świadomość, że dwa treningi w tygodniu i jeszcze skumulowane dzień po dniu nie są najbardziej optymalnym rozwiązaniem. Wiadomo, że lepiej trenować tak niż w ogóle, ale jak masz możliwość wykonać treningu z masą ciała chociaż to już jakiś dodatkowy bodziec dla mięśni i większa częstotliwość trenowania partii.
Szacuny
50
Napisanych postów
139
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
1260
Dlaczego tak dużo ludzi wprowadza plan full body workout? Czy jest on w jakimś stopniu lepszy? Ja poświęcam jeden dzień na jedną góra do dwóch partii mięśni podczas treningu i myślę że tak jest najlepiej. Czasem nie mogę poczuć tej pompy robiąc jedna partie a co dopiero jakbym miał robić wszystko na jednym treningu
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6258
Napisanych postów
61861
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
770997
Bo plan fbw dla większości początkujących i nie tylko, sprawdza się bardzo dobrze. Jak jest sensownie ułożony to nie zajmuje dużo czasu. Częstotliwość trenowania partii jest duża, powtarza się często te same ćwiczenia przez co technika wykonania szybciej się poprawia. Trening fbw jest na prawdę fajnym systemem o ile się do niego rozsądnie podejdzie.
Z drugiej strony nie jedynym. Jeśli ktoś woli inne podział treningu czy metodę i widzi na niej progres to niech z takiej korzysta, która jest dla niego najlepsza.
Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
67
rion10
Bo plan fbw dla większości początkujących i nie tylko, sprawdza się bardzo dobrze. Jak jest sensownie ułożony to nie zajmuje dużo czasu. Częstotliwość trenowania partii jest duża, powtarza się często te same ćwiczenia przez co technika wykonania szybciej się poprawia.
Trening fbw jest na prawdę fajnym systemem o ile się do niego rozsądnie podejdzie.
Z drugiej strony nie jedynym. Jeśli ktoś woli inne podział treningu czy metodę i widzi na niej progres to niech z takiej korzysta, która jest dla niego najlepsza.
A powiedz mi masz jakiś pomysł na ten plan fbw przez te 2 dni co pisałem.