SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Po wakacjach-powtórka rundy V-Norbert Tymczak trenuje z userami crossfit

temat działu:

Aktualności - Kulturystyka i Fitness

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5217

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
masti M.P. w Kulturystyce Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 8992 Napisanych postów 29251 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 722376
-Poznań,siłownia Fenix,ul Zakopiańska 182
-data treningu:2013-10-05
-godzina 13:00

Spróbujemy tą rundę zrobić jeszcze raz,już po urlopach,wakacjach,po upałach,gdzie wiekszość z nas rozpoczyna nowy cykl treningowy.

Poza tym chcemy też przekonać typowych miłośników treningów siłowych i kulturystycznych do spróbowanie troche innej aktywności treningowej.

Co to nam da?

Jest to pewnego rodzaju odświezenie szlaków nerwowo-mięśniowych innymi obciążeniami,sekwencjmi ruchów,dynamika oraz wytrzymałością.
Wpływa to bardzo dobrze na poprawę parametrów w typowym już treningu siłowym.

Prosty przykład,który może bardziej to przybliży;

-można bardzo dokładnie trenować grzbiet i plecy,brać imponujace ciężary -ale gdy wykona się ok 30-40 uderzeń młotem w oponę okazuje sie,że nasze mieśnie które są w super formie-po tym ćw są obolałe w miejscach,których nigdy nie czuliśmy...
Można też wykonywać rzuty kula za siebie do tyłu lub przodu-okazuje się znów,że po kilkunastu rzutach znów nasze wytrenowane mięśnie odczuwaja ból w znów innych miejscach.

Swiadczy to o jednym-nasz trening z ciężarami nie był kompletny dla naszych mięśni.

Zaintersowanych treningiem z mistrzem i wystepie w tym programie (max 6 osób)zapraszam do zgłaszania się w tym temacie.

Reszte Wam przybliży Norbert Tymczak-vice mistrz Polski w kulturystyce klasycznej,trener personalny i właściciel siłowni Fenix

Zmieniony przez - masti w dniu 2013-09-12 13:07:07
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 22
Gorąco polecam taki trening wszystkim amatorom sportów siłowych i nie tylko. Po treningu czułem się wspaniale. Choć trochę zmęczony podreptałem na swój następny trening (Ciężka Szabla) I wszystkim po łomotałem kości mimo zdziwieniu ogółu. Nie wiem czy wszyscy mieli wtedy zły dzień , czy to raczej zasługa treningu. Tak czy inaczej szczerze go polecam. Sam już wykombinowałem skrzyneczkę do skakania i młotek, jeszcze opona i będziem ćwiczyć ! ! ! A co dnia następnego to nie mogłem się prawie ruszać . Przez zakwasy miałem problem z chodzeniem i schylaniem się , ale warto było ;>
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 22
Zgłaszam chęć udziału :>
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 27 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 42
Jak kolega wyżej. Również chętnie wezmę udział
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 8992 Napisanych postów 29251 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 722376
No prosze juz dwóch chętnych-napiszcie cos o sobie oraz dane antropometryczne,staż treningowy i z jakiego rejonu Polski jesteście.

Czekamy jeszcze na 4 smiałków,fajnie ,jakby zgłosił sie typowy kulturysta,przedstawiciel sportów walki,trójboista oraz rasowy crossfitowiec-
Byłaby lekka rywalizacja róznych kierunków treningu...:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Program z powodu jutrzejszego wyjazdu Norberta na Puchar Polski udało sie przyspieszyć.
Na szczeście i naszym userom nowa data odpowiadała...

Film w trakcie obróbki ale zdjecia juz są:

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jeszcze parę zdjęć...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jestem ciekaw,i pewnie nie tylko ja,jak się czuja uczestnicy po wczorajszym treningu....:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 27 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 42
Jestem pozytywnie zaskoczony. W zasadzie wyszło paradoksalnie :). Po treningu wyszedłem zmęczony , czułem się jakbym przebiegł maraton. Wróciłem do domu , zjadłem i pojechałem na cotygodniowy trening koszykówki. Przebierając się czułem "niespożytkowane siły" i ogromną siłę w sobie. Kiedy wszedłem na salę i wyskoczyłem ku obręczy, bylem zaskoczony... Już dawno tak wysoko nie skakałem. Mecz który rozegrałem , był jednym z moich najlepszych. Tutaj rodzi się pytanie. Czy ten trening był przyczyną nagłej formy? Czy w jakiś sposób , pobudził mięśnie do większej aktywności? czy to może zwykły przypadek. Abstrah**ąc od samej gry , budząc się rano czułem mocne zakwasy i na nogach i na plecach , oraz na innych partiach. Z całą pewnością mogę powiedzieć ,że jestem z siebie ogromnie zadowolony ,że wziąłem udział w tym o to treningu i zamierzam dodać niektóre ćwiczenia do mojego planu treningowego. Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
To rzeczywiście trochę niespodziewany efekt.

Ale pomogło! wiec warto to dalej kontynuować..:)

Ciekawe jak u pozostałych uczestników?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest gotowa pierwsza część:

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
I jest już częśc druga-niespodziewany dodatek od Norberta-elementy treningu funkcjonalnego-bardzo ciekawie i przystepnie pokazane i wyjaśnione.
Może to zacheci ortodoksyjnych amatorów tylko ćwiczeń siłowych i to najchetniej na maszynach-do troche innego podejścia do treningu i spróbownia innych metod i ćwiczeń?

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

WBBF TCZEW 28.09

Następny temat

Komunikat PZKFiTS MŚ w FITNESS – KIJÓW 2013

Sztos