SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Trening w domu - porady

temat działu:

Trening w domu

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 188

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 5 dni Przeczytanych tematów 58
Witam.Od paru dobrych lat pompki towarzyszą mi jak mam więcej czasu na urlopie,średnio połowa roku to zawsze jakiś trening jest oparty na pompkach itd.Zamowilem teraz też sobie drążek i tutaj pojawia się moje pytanie,z jaką objętością ćwiczyć itd ? Mój cel to przybranie masy mięśniowej.Jak robiłem trening z pompkami to wyglądał tak 3 serie po MAX pompki na 3krzeslach,pikę push up,dipy,diamenty,szeroki rozstaw i z nogami na podwyższeniu i robiłem sobie dzień przerwy.I zastanawiam się jak ćwiczyć gdy teraz dojdzie drążek czyli podciągania,jakie podciągania itp czy wykonywać wszystko na jednym treningu z pompkami ? Czy nogi mogę robić w dni kiedy nie robię pompek i drążka,czy góra się zregeneruje wtedy?Może ktoś jest w stanie podrzucić jakiś fajny plan albo podpowiedzieć co nieco ? Mam 30 lat,65 kg 173 cm .Dieta jest.Dzieki za odpowiedź
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Usunięty przez domer za pkt 4 regulaminu
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 5 dni Przeczytanych tematów 58
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 445 Napisanych postów 904 Wiek 34 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 7446
Nie da się przewidzieć czy się zregenerujesz to musisz już sam sprawdzić po prostu daj sobie miesiąc na adaptację i sam oceń.
Podrzucam ci linka do planów ale skopiuj sobie bo tu mogą skasować że konkurencyjne forum

A no mogą...

Zmieniony przez - QUEBLO w dniu 2024-12-01 10:00:13
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 445 Napisanych postów 904 Wiek 34 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 7446
Bierz taki rozkład trenowania jaki ci najbardziej pasuje bo masz naprawdę dużo opcji np możesz to wszystko na jednej sesji albo możesz sobie rozdzielać na góra/dół lub push pull
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
QUEBLO Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2351 Napisanych postów 30678 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 271280
Tu masz ćwiczenia które możesz wykonywać nie mając praktycznie nic
https://www.sfd.pl/DOMOWY_ATLAS_ĆWICZEŃ-t946176.html

A tu przykładowe plany, pierwsza część dotycząca treningu

https://www.sfd.pl/SPIS_TREŚCI-t359765.html 

"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6526 Napisanych postów 77418 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 763295
Jeżeli Twoim celem jest kształtowanie sylwetki, czyli dokładniej budowa masy mięśniowej, to niestety, ale tego typu plan treningowy nie będzie idealnym rozwiązaniem. Oczywiście lepiej jest robić cokolwiek, czyli pompki i inne ćwiczenia typowo domowe, niż nic. Musisz jednak mieć świadomość tego, że rozwiązanie takie pozwoli na nieznaczną zmianę i dalej już nie pójdziesz w tym kierunku. Co najwyżej można będzie poprawić wytrzymałość, ilość powtórzeń, czy ogólną sprawność fizyczną. Będzie to jednak zbyt słabe zaangażowanie układu nerwowo-mięśniowego.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Suwnica Smitha - jaką wybrać?

Następny temat

Trening: kalistenika + gumy oporowe

WHEY premium