Nogi 16 seri
Plecy 12 serii + martwy ciąg
Klata 12 serii
Barki 8 serie + serie gdzie mięśnie pracują pomocniczo
Tricepsy 6 serie + serie gdzie mięśnie pracują pomocniczo
Biceps 8 serie + serie gdzie mięśnie pracują pomocniczo
Łydki 6 serii
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6119
Napisanych postów
61634
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
766738
Staż nie masz jakiś długi to ta kreatyna nie za bardzo Ci jest już potrzebna na tym etapie, ale jeśli jest to nie ma sensu przerywać.
Nie wiem jak u Ciebie z techniką niektórych ćwiczeń siłowych, ale jeśli masz możliwość to zamiast tych wyciągów daj ćwiczenia wolnociężarowe. Zamiast tego ściągania drążka wyciągu górnego dałbym drugi raz drążek np w chwycie neutralnym.
Zamiast przyciągania linki daj wiosłowanie sztangą lub hantlami.
Z Twoim stażem i wiekiem z daleka się trzymaj od upadku mięśniowego bo to jeszcze nie ten etap treningowy. Na mikrocykle treningowe z upadkiem przyjdzie jeszcze czas.
Nogi bardzo słaby trening. W teorii wystarczy przysiad i martwy ciąg, ale w praktyce jak masz możliwość to trzeba ten plan treningowy rozbudować, dodać ćwiczenia jednonóż jak przysiad bułgarski lub wykroki, a dodatkowo dołożyć jakąś formę uginania nóg, aby kompleksowo przetrenować tył uda.
Większa różnorodność przydałaby się też w ćwiczeniach na mięśnie brzucha/rdzeń bo same allachy to trochę mało warto ten aspekt też urozmaicić nieco.
Szacuny
2501
Napisanych postów
13234
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
466134
Cześć. Przede wszystkim nie wykonuj kazdego cwiczenia kazdej serii blisko upadku bo Twoj progres szybko sie wyczerpie , pracuj lepiej na skali RIR / RPE. Trening dolu mocno do poprawy 3 cwiczenia na nogi w tym jeszcze jedno na lydki , w ten sposob nie przetrenujesz mocno nog , spojrz na objetosc treningowa gory w porownaniu do dolu , nie moze tak byc. Dołoż cwiczen typu wypychanie suwnicy , wykroki , uginania nog lezac , przysiad bulgarski , jest tego duzo , naprawde ale tak trneing nog nie moze wygladac.
Co do gory brakuje napewno wioslowan na plecy , zbyt duzo idolowanych cwiczen , zestaw B totalnie bez sensu , klatka piersiowa to samo , nie wiem gdzie Ty naliczyles 12 serii , jest ich 10 , wyciskanie waskie jest bardziej na triceps nie wliczalbym tego cwiczenia na klatke piersiowa, no ale tak czy siak objetosc na klatke piersiowa tez za mala. No i za malo cwiczen na triceps , wiekszosc cwiczen jest na biceps.
Szacuny
2501
Napisanych postów
13234
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
466134
Jesli chodzi o dobór ćwiczeń to nadal jest kiepsko.Brzuch 2x allachy , po co ? daj sobie chociaz raz planka. Wyciskanie sztangi leżąc z PUSH B warto byloby zamienic na hantle albo jakąś maszyne. To przyciaganie linki wyrzuc z PULL B a zostaw focze wioslowanie i daj chociaz te 3 serie. Natomiast nadal ta objetość całościowo jest za niska. Na triceps masz mniej cwiczen (w tym serii ) niz na biceps , dlaczego ? Przeciez to większa grupa miesniowa.
Szacuny
0
Napisanych postów
62
Na forum
189 dni
Przeczytanych tematów
2462
Zostawiam to linkę ale zmniejszam o 1 serie i dodane ja do foczego natomiast dodałem do barów i trica parę seri Tera mam nogi czworki 12 dwójki 12 plecy 14 klata 12 barki 10 bic tric brzuch łydki po 8 a zostawiam resztę ćwiczeń i nie dodaje deski np czy usuwam przyciągania linki bo chce mieć też fun z ćwiczenia