Złap SUPER OKAZJE! SPRAWDŹ TERAZ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Trening FBW - ocena

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 133

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 60 dni Przeczytanych tematów 25
Witam! Rok temu mialem przepukline krążka miedzykręgowego odcinka ledzwiowego i juz mnie nic nie boli wiec wracam na silke. Prosze o ocene planu i jakies cwiczonko na kaptury bo mam tam 0 miesni.

Plan A
wykroki z hantlami
wioslowanie hantlem
wyciskanie sztangi lezac
wyciskanie hantli nad glowe siedzac
uginanie ramion z hantlami stojac
prostowanie ramion na maszynie
plank 30s x 3

Plan B
prostowanie nóg na suwnicy
sciaganie drazka do klatki
wyciskanie hantli na lawce skosnej
unoszenie hantli na boki
uginanie ramion ze sztanga lamana
wyciskanie francuzkie hantlami
allahy 3 x 15
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 35129 Napisanych postów 26427 Wiek 45 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 285377
Ankieta działu zdobrze byloby dać zdjęcia sylwetki , plan rozpisz prawidłowo https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html 
...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6921 Napisanych postów 63041 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 786276
Średnio mi się podoba taki plan treningowy brakuje podstawowych ćwiczeń siłowych.
...
Napisał(a)
Początkujący
Musze uważać na plecy żeby sobie znowu ich nie rozwalić i dlatego nie mam w planie przysiadów, martwego ciągu, wiosłowania czy wyciskania żołnierskiego bo to obciąża kręgosłup lędźwiowy :(
...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6921 Napisanych postów 63041 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 786276
Jedno nie wyklucza drugiego kwestia odpowiedniej konsultacji z lekarzem i poprawnej techniki wykonania ćwiczeń.
...
Napisał(a)
Początkujący
Na razie nie chce ryzykować i chce sobie tak lekko poćwiczyć takimi zamiennikami. Jestem skinnyfat i mysle ze jakikolwiek trening mi pomoze
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6407 Napisanych postów 78873 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 772274
Plan treningowy powinien bazować na pewnych podstawach i pod tym kątem możemy go oceniać. Problemy z kręgosłupem nie wykluczają wykonywania określonych ćwiczeń. Tutaj istotna będzie ich technika, odpowiednia rozgrzewka, czy też prehabilitacja w postaci regularnego rolowania i rozciągania mięśni. Jeżeli będziesz wykonywał ćwiczenia w odpowiedni sposób, to wzmocnisz mięśnie i poprawisz ogólne zdrowie. Sugeruję w takiej sytuacji treningi wraz z trenerem personalnym, który ma doświadczenie z fizjoterapii.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta i trening - porady

Następny temat

Kształtowanie sylwetki - porady

swieta
Polecane artykuły