SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pierwszy cykl prop

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 255

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

28

Waga

88

Wzrost

184

Obwód ramienia

Obwód klatki

Obwód uda

Obwód talii

Staż na siłowni

3 lata boks

Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)

3000-3500 kcal, staram się jeść ok. 200g białka, reszta jak leci, aby dobić kaloryczność

Ile i jakie przebyte cykle sterydowe

0

Opisz swój plan treningowy

3xtyg trening bokserski, 2x ogólnorozwojowy

Cel cyklu

Redukcja

Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia

0

Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)

15-20%

Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)

ekto

Stan zdrowia

ostatnio jakby cały czas zmęczony, bez większych problemów ze zdrowiem

Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia

PPM (podstawowa przemiana materii)

3300~ kcal

Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 6
Cześć,
bez zbędnego owijania w bawełne. Ostatnio noszę się z zamiarem wejścia na cykl. Chciałbym złapać trochę mięcha przy jednoczesnym zbiciu tkanki tłuszczowej.
Dodatkowo ostanio czuję się przemęczony, chciałbym podbić testosteron żeby poczuć się też lepiej psychicznie.
Trenuję 5-6 razy w tygodniu. Intensywność od średniej do wysokiej. 3 razy w tygodniu klasyczny trening bokserski, pozostałe to cardio/technika/worek na średniej itensywności.

Po lektutrze wielu tematów myślałem o cyklu 1-8 do 12 prop 100mg e2d

chciałbym podejść do tematu profesjonalnie.
zrobiłem wstępne badania:
Morfologie i hormony.

W morfologii nie ma nic ciekawego, dlatego nie będę jej przytaczał.

Lipidogram wygląda tak:
Cholesterol całkowity 221,6 mg/dl[115-190]H,
Cholesterol HDL 43,3 mg/dl[40-]
Cholesterol nie-HDL 178,3 mg/dl[-]
Cholesterol LDL 139,0 mg/dl[-],
Trójglicerydy 196,6 mg/dl[-150]H;
Glukoza 106,1 mg/dl[70-99]H


Badania hormonów wyglądają następująco
Estradiol 29,73 pg/ml[-31,5]~;
Kortyzol 12,32 ug/dl[-];
PSA 0,640 ng/ml[0-4]~;
FSH 1,46 mIU/ml[1,27-19,26]~;
LH 3,31 mIU/ml[1,24-8,62]~;
Prolaktyna 11,30 ng/ml[2,64-13,13]~;
DHEA SO4 377,20 ug/dl[-];
Testosteron 272,68 ng/dl[175-781]~;

Niby wszystko w normie, ale kilka wskaźników blisko wartości granicznych.
Coś tam poczytałem w temacie, ale jakiejś jednoznacznej diagnozy postawić sobie nie potrafię.
Nie chce też dywagować za dużo żeby nie psuć Waszego osądu.
Powinienem się o coś niepokoić? Skoczyć do endokrynologa na konsultacje?
Czy wszystko jest ok i śmiało próbować z testosteronem w strzałach.

Z góry dzięki za wszelkie opinie :)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Aleks Moderator
Ekspert
Szacuny 2708 Napisanych postów 15902 Wiek 47 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 192154
Jak na ten wiek i aktywnosc to wyniki badan (cholesterol,glukoza) nie sa idealne.
Jak dokladnie wyglada dieta?

Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 6
Jezeli chodzi o dietę, to trochę kuleje. Tak jak wpisalem w ankiecie, jem ok. 3000-3500 kcal, co pozwala na utrzymanie wagi. Dbam zeby podaz białka wynosiła conajmniej 2g na kg. Z resztą różnie. Na pewno trochę przesadzam z niezdrowym tłuszczem, dużo nabiału, tłustych serów. Węgle głównie z pieczywa. Paczkowane wędliny. W dużej mierze wynika to z tego że mam do tych produktów darmowy dostęp.
Jakis fast food tez czasem wjedzie.

Nigdy nie robiłem lipidogramu wcześniej, myślałem że w tej kwestii wszystko jest wporzadku. Teraz po wynikach na pewno ogranicze te tłuszcze.

Zdaje sobie tez sprawę ze cykl bez dopiętej dietki tez mija się z celem, na czas cyklu myślałem o 3000kcal, ok. 3g białka, ok 20% tłuszcze, reszta węgle. Poobserwowac miesiąc jak to wszystko wygląda i ewentualnie wprowadzic korekty.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

machmeds laboratories

nutloveb