Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
320
1. WIEK: 35 lat
2. WAGA: 84 kg
3. WZROST: 184cm
4. WYMIARY:
-biceps:
-klatka: 106cm
-udo: 61cm
-talia: 86cm
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 4lata
6. DIETA:
-białko: 140g
-węglowodany: nie wiem
-tłuszcz: nie wiem
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: brak
8. TRENING: poniedziałki - barki plecy | wtorki klata | czwartek ręce plecy | piątek kardio | sob-nd rest
9. CEL CYKLU: rzeźba, mięsnie, dobre samopoczucie
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: brak
11. POZIOM BF%: 17
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): chudnięcie
13. STAN ZDROWIA: dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: brak
15. PPM (podstawowa przemiana materii): 1800 kl
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 90
-martwy ciąg: 100
-przysiad: 90
Cześć.
Przełamałem się i zdecydowałem, że pora coś w życiu zmienić.
Chce zacząć cykl na 3-6 msc na testo prop.
Prośba o pomoc - ile tego brać i co ile?
I czy mam się zaopatrzyć w trakcie w coś jeszcze?
+ jaki zestaw kupić do PCT.
Chce mieć wszystko od razu gotowe żeby już o tym później nie myśleć
Zmieniony przez - bodescu000 w dniu 2024-12-10 18:28:58
Szacuny
1262
Napisanych postów
1999
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
54176
To zacznij zmiany od diety, konkretnego treningu bo póki co wszystko leży, jak na staż treningowy to siła marna, diety brak. Ogarnij podstawy a później planuj cykl bo się grubo zawiedziesz później ;)
Szacuny
12414
Napisanych postów
161811
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1239911
Siemka,
no niestety kolega wyzej ma sama racje. Dane jakie przedstawiles w ankiecie kompletnie nie kwalifikuja Cie do wspomagania.
Skoro juz lezysz na takich postawach jak odzywianie, czy trening, to tym bardziej kompletnie nie ogarniesz cyklu i skonczy sie to jeydnie klopotami z hormonami, a nie dobrym efektem. Nie wiesz nawet jakie masz makro dzienne, a chcesz mase, rzeźbe itd, ktore same w sobie juz sie wykluczaja co do celu...
Zbyt duzo pokladasz nadzei w srodkach. One sa pewnym boosterem naszych dzialan. Jezlei dzialania sa slabe, to wsparcie nie pomoze. Na pewno masz sporo niewykorzystanego potencjalu, wystarczy dopiac wszystko co trzeba