SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pierwszy cykl

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1933

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

25

Waga

82

Wzrost

184

Obwód ramienia

37

Obwód klatki

110

Obwód uda

nie mierze

Obwód talii

78

Staż na siłowni

2 lata

Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)

2500 kkcal 210-240g bialka 75-85g tluszcz reszta węgle około 200g

Ile i jakie przebyte cykle sterydowe

brak

Opisz swój plan treningowy

Push Pull FBW 3x w tygodniu +2x 30 min cardio w dnt po kazdym treningu 10-15 minut intensywnego cardio

Cel cyklu

Czysta masa

Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia

brak

Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)

okolo 16% może mniej (zostalo troszke skóry po redukcji która lubi trzymac wode)

Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)

endo

Stan zdrowia

Dobry, jedynie problemy ze snem

Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia

wszystko w normie

PPM (podstawowa przemiana materii)

1835kkcal

Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)

100, 140, przysiad był zaniedbany przez uszkodzoną noge robiłem na maszynie ostatnio trenuje normalnie 80kgx3
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 40 Na forum 73 dni Przeczytanych tematów 975
Witam wszystkich, jestem gotowy do pierwszego cyklu. Ogolnie trenuje dwa lata, jednak wiadomo pierwsze miesiące to było ,,machanie kijem" a nie trening, obecnie poznalem juz swoj organizm w duzym stopniu, potrafie zadbac o diete i trening. Przez 90% tego czasu niestety byłem w deficycie kcal bo startowałem z dużego Bfu . Jestem zdecydowany jesli chodzi o start z SAA, i mam w glowie pewne plany w przyszlosci ;) Finansowo tez jestem przygotowany na cykl, na pct badania itd. Ogólnie na ten moment badania mam zrobione, wszystko w normach.
W skrócie: (obok piszą normy N:)
Estradiol <8 N:<62
FSH 3.5 N 1,7-12
LH 1.6 N 1.10-7.0
Prolaktyna 7 N 4-15
Progesteron 0.58 N 0.25-0.56
Testosteron 2.8 N 2.3-11.0
TSH 3.8 N 0.3-4200

Cel cyklu jakościowa masa i siła
Co do środka:
Myśle nad dwiema opcjami ale mysle ze 2 nie ma sensu
1. Enan z Medical Pharm 250mg e4d - prosze o rade czy nie za duzo i czy nie lepszy prop ewentualnie cypio lub moze inny lab (pewniejszy mimo i z o mp czytalem dobre opinie- na zdrowiu nie oszczędzam tym bardziej uważam ze skoro chce ktos sie bawic w doping to powininien sie liczyc z kosztami a nie szukac byle taniej)
2. Myslalem na oxandrolonem z medical pharm ale opinie o tym środku są różne i nie chcialbym zeby sie okazalo ze albo biore aspirine bez sensu albo gorzej - metanabol, i czy wgl to działa i jest sens ładować kase skoro i tak po nim miałbym w planach brac testosteron . Wszystkie opinie które czytalem są sprzed X lat wiec nie wiem jak teraz sie ma sprawa z tym srodkiem.

Ze środków ktore chce dodatkowo kupić to:
Tamoxifen paczka
clomid paczka
arimidex ??
symex?
hcg 15k uj
Tutaj tez prosiłbym o rade, co mieć pod ręką i najlepiej użyć w przypadku skutków ubocznych - cena nie gra roli.
Oczywiscie kompleks witamin, cynk,magnez, omega 3, d3, essentiale forte (profilaktycznie :) i kolagen na stawy + maść na skóre (ewentualne rozstępy)
Igły 0.7/35mm Strzykawki 3ml

Z góry dziekuje za pomoc.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Ranking TOP10 spalaczy tłuszczu

Chcesz wspomóc walkę z niechcianym tłuszczem? Zastanawiasz się jaki produkt wybrać?

Zobacz ranking
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 905 Napisanych postów 701 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 17049
Nie znam firmy ani nikogo w otoczeniu co brał ale co do cyklu zdecydowanie na pierwszy raz test solo wystarczy w dawce 250mg e5d. Jak długo planujesz lecieć? Moim zdaniem optymalnie, dobrze byłoby pociągnąć te 12-16tyg. a więc licząc te 15tys hcg to pójdzie Ci na sam odblok (chyba, że wchodzisz na mostek), w trakcie co 4-5 tyg walisz 5tys iu (ewentualnie jak ja, podczas całego cyklu 250-500 iu e3d).
Arimidex jak najbardziej ale w razie gdybyś miał za bardzo wybite estro, nie jesz bo Ci się wydaje a tylko w przypadku gdy badania oraz samopoczucie/libido pokażą, że trzeba. Przy tej dawce testa raczej może być tak, że obejdzie się bez ale lepiej mieć w pogotowiu.
Strzykawki wystarczą 2ml ale jak ci tam wygodniej a igły 0,7 to najwyżej do nabierania jak gesty olej, do bicia spokojnie te 0,6 albo 0,5 wystarczy.



Zmieniony przez - hipopodryl w dniu 2019-12-15 00:11:03

Zmieniony przez - hipopodryl w dniu 2019-12-15 00:11:43
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 40 Na forum 73 dni Przeczytanych tematów 975
Dobrze polecę wiec 250 e5d. Wiadomo zwiększyć mozna z obniżeniem raczej słabo jeśli chodzi o dawkę. Planuje właśnie 16 tygodni. Czyli kupię więcej hcg i arimidex. Czy coś jeszcze powinienem kupić? Chciałbym mieć właśnie tak jak mówisz pod ręka wszystko to co trzeba żeby potem się nie stresować niczym jakby zamowienia dłużej szły. Badania planuje robić co 4 tygodnie.


Zmieniony przez - Misiekk94 w dniu 2019-12-15 08:00:19
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Aleks Moderator
Ekspert
Szacuny 2171 Napisanych postów 13566 Wiek 45 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 177436
Ta dieta musiala byc dosc mocno restrykcyjna (duzy deficyt) bo test ledwo w widelkach a w Twoim wieku powinien byc minimum w polowie widelek.
Zamiast ari kup lepiej jakies exe np symex
1

Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 40 Na forum 73 dni Przeczytanych tematów 975
Aleks
Ta dieta musiala byc dosc mocno restrykcyjna (duzy deficyt) bo test ledwo w widelkach a w Twoim wieku powinien byc minimum w polowie widelek.
Zamiast ari kup lepiej jakies exe np symex

okej, zakupie chyba ,tamoxifen i symex. rozumiem tamoxifen chyba najbardziej łagodny z tych trzech do utrzymania estro w ryzach i użyć odrazu gdybym wyczul jakies pieczenie swedzenie (gino pierwsze objawy) a w razie zbijania estro symex? data im nie wyjdzie a pewnie przydadzą sie w przyszłości :)

deficyt byl duży, ale to juz po pierwszej redu gdzie zjechalem 112 na jakies 82 jednym ciągiem w lekko ponad pol roku bez diety bez zadnego pojęcia itd. od tamtej pory odkad sie badam to tarczyca w normach a test zawsze albo ponizej widełek delikatnie albo wlasnie ledwo wskakuje w widełki a wiadomo jaka to jakość życia na takim teściu - lekarze wiadomo mają gdzieś bo niby jest okej :)
dziekuje za informacje obu panom :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Aleks Moderator
Ekspert
Szacuny 2171 Napisanych postów 13566 Wiek 45 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 177436
Lepiej symex niż tamox na estro
1

Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 40 Na forum 73 dni Przeczytanych tematów 975
Aleks
Lepiej symex niż tamox na estro

okej, dziekuje ;) forum obserwuje, za jakis czas sie odezwe jak idzie itd
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 905 Napisanych postów 701 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 17049
Tamox to barziej na odblok albo gino. Na zbicie estro typowo ari/exe. Mi tam ari zazwyczaj starczy, symex jest mocniejszy no ale ja nie jadę na szczególnie dużych dawkach testa. U Ciebie jak pisałem może być nawet tak, że w ogóle nie będzie potrzeba IA, zrobisz badania to się okaże. Zawsze możesz wrzucić tutaj do interpretacji. Przed wejściem na cykl też zrob abyś wiedział jaki masz poziom wyjściowy.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 40 Na forum 73 dni Przeczytanych tematów 975
hipopodryl
Tamox to barziej na odblok albo gino. Na zbicie estro typowo ari/exe. Mi tam ari zazwyczaj starczy, symex jest mocniejszy no ale ja nie jadę na szczególnie dużych dawkach testa. U Ciebie jak pisałem może być nawet tak, że w ogóle nie będzie potrzeba IA, zrobisz badania to się okaże. Zawsze możesz wrzucić tutaj do interpretacji. Przed wejściem na cykl też zrob abyś wiedział jaki masz poziom wyjściowy.


tez mam nadzieje ze nie bd potrzeba :)
Oczywiscie gdzies za 4 dni zaczne wspomaganie, a te badania ktore mam są z ostatnich dni - swieze :)
jeszcze jak moglibyscie mi powiedziec bo różne opinie są w necie, kiedy powinienem cos zaczac czuc w sensie pozytywnego działania testa ? Wiadomo to sprawa indywidualna ale ogolnie w ciagu 10 dni cos zauwaze na treningach czy dluzej ? :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6012 Napisanych postów 9152 Wiek 40 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 403617
Na dawce 250mg e5d to generalnie nic nie czuć. U CB może być inaczej bo twój test leży na glebie. Ale bardziej bym się spodziewał poprawy libido, nastroju niż jakiś spektakularnych efektów na siłce. Dopiero jak odstawisz to dojdziesz do wniosku, że jednak regeneracja była lepsza i w ogóle było fajniej
1

OnGear

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 40 Na forum 73 dni Przeczytanych tematów 975
Krzychu79
Na dawce 250mg e5d to generalnie nic nie czuć. U CB może być inaczej bo twój test leży na glebie. Ale bardziej bym się spodziewał poprawy libido, nastroju niż jakiś spektakularnych efektów na siłce. Dopiero jak odstawisz to dojdziesz do wniosku, że jednak regeneracja była lepsza i w ogóle było fajniej

czyli lepiej e4d czy nic to nie zmieni ? wiadomo jak juz bić sok to żeby działało :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

ATD bez cyklu - estradiol oraz testosteron - prośba o opinie

Whey vit