SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pierwsza Dieta - Keto, low carb a może coś zupełnie innego.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1459

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 28 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1716
Witam, na początek chciałbym pozdrowić osoby odpowiedzialne ze przyklejone -chwile temu skończyłem się z nimi zapoznawać wiele się z nich nauczyłem. Jednak wciąz jestem w rozterce jaką dietę wybrać, a dokładniej - jaki jej rodzaj.
Trochę o mnie:
Mężczyzna
Wiek 19
175/80kg - zalany tłuszczem jak knur, tkanka mięśniowa minimalna, zbliżona do tkanki mięśniowej kobiety, wina w tym paru wad na które wpływu nie miałem ale żadna z nich nie wyklucza ruszenia dupy i zrobienia czegoś z sobą, a do tego jestem zdeterminowany jak nigdy przedtem
Ćwiczenia - bieżnia + trochę fbw 4 razy w tygodniu (całość około godzina)
Doświadczenie: 2 miesiąće na siłowni w lato, bez ładu i składu

Ostatnie pare dni uciąłem węglowodany z zamiarem wejścia ketoze i... średnio mi się spodobało. Zdaje sobie oczywiście sprawę że po zmianie źródła energii ma być lepiej jednak problem leży też w restrykcyjności diety która wyklucza wiele rzeczy+ mam sporo nauki i najbliższe 2-3 tygodnie to praca umysłowa.
Słyszalem też o low carb - trochę mniej restrykcyjna ale założenia podobne.
Na forum można przeczytać również o innych dietach,
Słowem - co tu wybrać - próbować się przemęczyć na tym keto bo jest to naprawde tego warte? a może zmienić ją tylko na jaką?

Zmieniony przez - Storfugl w dniu 2015-11-30 22:42:12
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2100 Napisanych postów 23708 Wiek 41 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 393738
na poczatek imo dieta zbilansowana jezeli nie masz doswiadczenia i nie znasz swojego organizmu,
poza tym jakos nie wyobrazam sobie ze mozna byc az tak zalanym wazac 80kg przy wzroscie 175cm,
masz jakies zdjecie zeby to ocenic?

Zmieniony przez - wincol w dniu 2015-11-30 22:45:15
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 967 Napisanych postów 11351 Wiek 4 lata Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 191150
Wrzuć zdjęcie sylwetki by ocenić poziom bf a wtedy będzie można coś poradzić :)
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Załączam zdjęcia
W rzeczywistości wygląda to troche gorzej (bardziej widoczna lipomastia, niż tutaj w tym jasnym świetle.

i tak, to są rozstępy, coraz bledsze na szczęście.Chciałbym żeby do lata stały się tylko wspomnieniem dawnej "formy"

Zmieniony przez - Storfugl w dniu 2015-11-30 23:09:56
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 967 Napisanych postów 11351 Wiek 4 lata Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 191150
To najlepszym wyjściem będzie LC i trening FBW , daj przykładowo B-2gram, W-1 gram, T-1,5 gram . Przemnóż przez wagę i ułóż jadłospis a następnie wrzuć go w takiej formie :https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html
Pozdrawiam
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
FBW? Nie lepiej koncentrować się na aerobach+ jakieś fbw dla przyśpieszenia przemiany materii?
(jeśli jestem w błędzie to daj znać, poza tym dzięki za odpowiedź, miło usłyszeć pare rad od kogoś z doświadczeniem)
Jak wrócę z treningu zrobię te rozpiskę z diety.

Zmieniony przez - Storfugl w dniu 2015-12-01 11:08:03

Zmieniony przez - Storfugl w dniu 2015-12-01 11:08:54
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Z tego linku weź FBW https://www.sfd.pl/[ART]_Pierwszy_rok_treningów_-t906985.html na aerobach tak się nie skupiaj , po treningu rób interwały i będzie ok. W dni wolne od treningu siłowego aero w formie biegania / pływania też będzie ok .
Pozdrawiam
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 431 Wiek 32 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6604
A ja ci nie polecam od razu dawać 1g węgli tylko np co tydzień ucinać z węgli aż dojdziesz do tych 1g. Np zacznij od 2,5g i co tydzień obcinaj po 0,5g. Interwały i trening siłowy a jak się nudzisz to możesz porobić aeroby choćby niewinny spacer 3-4h ;p choćby nawet po sklepach.
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Które tluszcze najbardziej obnizaja insuline

Sztos