Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
742
Witam,
Jestem na pierwszym cyklu od 4 tygodniu, (leci 75mg) dzisiaj postanowiłem zrobić pierwsze badania i poniżej wrzucam wyniki. Ogólnie czuję się dobrze i wszystko hula jak trzeba.
Pytanie jest czy powinienem czymś się martwić odnośnie takich wyników badań:
Prolaktyna 472 mlU/l - norma 324mlU/l
Estradiol 94 ng/l norma 43.2 ng/l
Testosteron > 52.05 nmol/l - do tylu jest skala w tym labie
1. WIEK: 40
2. WAGA: 76
3. WZROST: 171
4. WYMIARY:
-biceps: 39
-klatka: 117
-udo: 58
-talia: 83
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 6
6. DIETA:
-białko:
-węglowodany:
-tłuszcz:
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: żaden
8. TRENING: kondycyjny
9. CEL CYKLU: zmiana kompozycji ciała
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA:
11. POZIOM BF%: 18
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): nie wiem
13. STAN ZDROWIA: dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB PO ROSTU OWŁOSIENIA: raczej nie
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 100
-martwy ciąg: 80
-przysiad: 110
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
742
Zacząłem odblok, wbiłem póki co 2500j HCG. Odebrałem dzisiaj wyniki Test 19 norma do 29 Proloaktyna 76 norma od 86 do 129 Estradiol 7.5 norma od 11 do 43 Czy z tymi wynikami mogę po kolejnych dwóch dawkach wchodzić na clomid ?
Szacuny
21546
Napisanych postów
71012
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
574845
Jeśli wysoka prol/stro Ci nie przeszkadza dobrze się czujesz to leć dalej. Za pare tyg powtórz bad diag i zobaczymy. Chyba, że szybciej się coś pojawi to wbijaj w temat i będzie myśleć
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
87337
Napisanych postów
355574
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1643159
pogratulować głupoty
co ci można podpowiedzieć skoro nie wiadomo z jakimi wartościami wchodziłeś?
jak chcesz zrobić prawidłowe pct jak nie wiesz do czego dążyć po cyklu ?
tym bardziej że masz 4 z przodu na liczniku , pożałowałeś 100 zł oby cię to nie kosztowało dziesiątki razy tyle na koniec
Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2019-10-12 13:55:23
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
742
Nie pożałowałem, jakaś pomrocznosc jasna miałem. Ok, popełniłem błąd, opierdziel rozumiem. Aczkolwiek chyba nie ma sytuacji bez wyjścia. Generalnie czy powinienem coś dalej z tym robić tj. wynikami.
Zmieniony przez - domin79917 w dniu 2019-10-12 14:57:59
87337
Napisanych postów
355574
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1643159
Prolka na pewno do zbicia bo wyciągnie zaraz progesteron do góry który później ciężko zbic i pewnie zaraz na libido się odbije
Estro też bym sciagnal aby było na cyklu tak 10-20 oczek nad bo wyżej już mogą byś skutki uboczne. Nie potrzebne jest wywalone estro aby budować miesien.
87337
Napisanych postów
355574
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1643159
Potrzebujesz cabaser albo Dostinex
Tutaj dosłownie kilka tabletek, jak cabaser to 2 - 3 szt będzie aż nadto
Do estro coś z ari/exe tutaj już weź opakowanie, najwyżej zostanie Ci na kolejny cykl
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
742
Ogólnie mam zamiar dociągnąć ten cykl do końca października(minie wtedy 8 tygodni). Pytanie jest tylko takie, czy aby rozpocząć PCT hormony muszą być w normie?.