Witam.Mam 17 lat.Codziennie mam treningi piłkarskie od 1,5 do 2 h.Mój staż na siłowni to 1,5 roku z przerwami.Niestety mieszkam w internacie więc o dietę trudno...wiadomo,że staram się jeść dużo białka (tuńczyk,twaróg,ryba itp.).Zawsze coś...Ćwicze na siłowni 3x w tyg. odrazu po treningu piłkarskim.Nigdy nie zażywałem suplementów.Czy moglibyście mi doradzić jakie suple wybrać?Myślałem nad białkiem lub gainerem.Z góry dzieki za pomoc!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Najlepsze by były dla ciebie BCAA , chroni twoje miesnie i dziala regenerujaco nawet przy treningach piłki noznej , gainer lub białko mozesz kupic i stosowac jesli masz jakies braki w jedzeniu . BCAA przyjmuje sie 1g na 10kg masy ciała i najlepiej brac przed i po treningu
...
Napisał(a)
białko czy gainer służą do uzupelniania diety, musisz jako taką dietę prowizoryczną mieć bo niestety na samym białku nic nie zbudujesz.
...
Napisał(a)
SadzikDieta prowizoryczna jest.Jeżeli chodzi o gainera,co polecacie
Zależy ile masz PLN-ów na ich kupienie....
Możliwości finansowe są też dość ważne,
a jak chcesz coś lepszego to możesz jakoś sobie uskładać więcej pieniędzy.
Szczerze Ci powiem, że ja mam 14 lat (no 13 bo 1998 wrzesień), z rzeźbą się wyrabiam, powoli, ale wyrabiam.
Co do odżywek to biorę "Vita-Min plus" z firmy Olimp <-- to są witaminy i minerały za 30zł kupiłem 30 kapsułek witamin i 30 kapsułek minerałów.
Biorę też odżywkę (może i tanią i dość słabą, ale z podniesieniem kalorii w żarle to masa idzie) Gain Bolic 6000 (około. 30 złotych za 1 kg takiej odżywki) i jakoś daje radę.
Taki 1kg gainer powinien Ci starczyć na jakiś 1-2 miesięcy.
Gainery to odżywki węglowodanowo-białkowe, niektóre mają je po równo, a niektóre (te tańsze) mają np. więcej węglowodanów.
Możesz brać np. samo białko (też w odżywkach i w diecie) i dorzucać do tego Carbo (węglowodany np. banan, jest też Carbo w odżywkach)
Poszukaj na sklepach internetowych, polecam Ci sklep internetowy SFD, a jeśli nie to idź do jakiegoś pobliskiego sklepu z odżywkami, lub na pobliską siłownie.
Zmieniony przez - Pako w dniu 2012-04-05 13:35:27
...
Napisał(a)
Mass Activator - 3kg za 65zł, teorytycznie masz 30 posiłków, teorytycznie
Do tego BCAA będzie raczej niezbędne. Activlab BCAA Xtra albo SFD Pure BCAA. Tanio a dobrze

...
Napisał(a)
skup sie na odzywianiu, rozumiem ze diete w pewnych warunkach moze byc ciezko utrzymac ale pare zasad wprowadzisz to lepiej na tym wyjdziesz , jak dieta prowizoryczna to ok w co musisz zainwestowac zalezy z czym masz najwiekszy w niej problem
co do suplementacji wszystko masz w tym temacie:
https://www.sfd.pl/Cykle_suplementacyjne_dla_początkujących-t816061.html
co do suplementacji wszystko masz w tym temacie:
https://www.sfd.pl/Cykle_suplementacyjne_dla_początkujących-t816061.html
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!