...
Napisał(a)
Mam 18 lat 188cm wzrostu warze 96kg. od roku ćwiczę pchniecie kulą, tylko że sam sobie dobieram ćwiczenia bo nie mam trenera, wydaje mi się ze ten trening nie jest przystosowany do tego sporty. a mianowicie ćwiczę wszystkie partie mięśni z naciskiem na klatkę triceps barki i nogi, tylko że ja robię te ćwiczenia bardziej na siłę, po każdym treningu ćwiczę brzuch i biegam około 5km dziennie. Mój rekord kula 5kg to 14,60 na zawodach szkolnych miesiąc temu. bardzo proszę o ułożenie planu treningowego aby zwiększyć dynamikę, szybkość, i ogólnie co mam robić by rozwijać sie w tym sporcie bo bardzo to lobie. mam do dyspozycji kule 4kg i 5 kg siłownie w domu: 2 x gryf prosty, hantle i około 250kg ciężaru, oraz wyciąg prosty czyli można ściągać w pionie góra duł i w poziomie po zamontowaniu rolki w dolnej jego częsci.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!
16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
W środę zapomniałem napisać ,że zamiast Ciągu zrób zarzut :) a zamiast wstępowania na ławkę z wybiciem zrób wybicie sztangi z barków . Wtedy będą dwa ćwiczenia ,które wystarczą :)
I nie mów mi Pan bo jestem rok starszy ;D
I nie mów mi Pan bo jestem rok starszy ;D
...
Napisał(a)
jeśli coś jest nie zrozumiał, lub potrzebujecie więcej informacji to proszę pytać . chętnie odpowiem.
...
Napisał(a)
Ja trenuję pchnięcie kulą :)
Zapraszam do mojego dziennika treningowego ;)
https://www.sfd.pl/Przygotowania_do_Mistrzostw_Polski_w_Pchnięciu_Kulą_by_lwp3-t581705.html
Zapraszam do mojego dziennika treningowego ;)
https://www.sfd.pl/Przygotowania_do_Mistrzostw_Polski_w_Pchnięciu_Kulą_by_lwp3-t581705.html
...
Napisał(a)
lwp3czytałem Twój dziennik, jest tego sporo. wszystko fajnie tylko potrzebuje konkretów. No bo nie wiem jak twój plan przełożyć na swój. jak byś mógł napisać zamiast ciężaru przy seriach ile to ma być procent z maksa
...
Napisał(a)
więc tak:
-kule 5kg i 4 kg
-piłki lekarskie 2kg i 3kg
-gryf prosty 180cm
-gryf prosty 220cm
-2x hantle 35cm
- ławeczka z regulacją oparcia
ciężarki:
6x 20kg
4x 10kg
8x 5kg
8x 2,5kg
4x 1,25kg
4x 1kg
Mam jeszcze wyciąg ciężar maks 120kg
To chyba wszystko.
-kule 5kg i 4 kg
-piłki lekarskie 2kg i 3kg
-gryf prosty 180cm
-gryf prosty 220cm
-2x hantle 35cm
- ławeczka z regulacją oparcia
ciężarki:
6x 20kg
4x 10kg
8x 5kg
8x 2,5kg
4x 1,25kg
4x 1kg
Mam jeszcze wyciąg ciężar maks 120kg
To chyba wszystko.
...
Napisał(a)
Ciężary prezentują się bardzo ładnie ;) . Napisz mi jeszcze swoje maksy w wyciskaniu , przysiadów, wyciskaniu na barki :)
...
Napisał(a)
Wszystkie rekordy zostały ustanowione 2 tygodnie temu, podczas osiedlowych "zawodów".
wyciskanie leżąc 120kg
przysiad 160kg
martwy ciąg 190kg
barki 85kg
wyciskanie leżąc 120kg
przysiad 160kg
martwy ciąg 190kg
barki 85kg
Poprzedni temat
Zakwasy a siatkowka
Następny temat
Święto cykliczne ponad 500 rowerzystów - jedź z nami