...
Napisał(a)
Czy pasta do zębów może powodować nadczynność bądź niedoczynność tarczycy ? Na necie wyczytałem 

Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Żucie gumy nie ma wpływu na pracę naszej tarczycy, czy też ryzyko powstawania próchnicy. Wręcz przeciwnie, w przypadku ryzyka próchnicy, to może ona wręcz uchronić nas przed nią. Żyjąc gumę pozbywamy się resztek pożywienia, które zostały nam między, czy też w szczelinach zębów. Z drugiej strony oczywiście zwiększa to ryzyko wypadnięcia plomby, z leczonych zębów. Częste żucie gumy powoduje również zwiększenie ścieralności szkliwa i zębów. Jak widzisz są plusy i minusy. Najlepiej skonsultować to ze stomatologiem, po analizie Twoich zębów.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Jod to napewno może wpływać o fluorze nie słyszałem. Jednak wydaje mi się, że byłoby to nagminne i w badaniach wyszło. Chyba, że to marginalne odchylenia. Z tarczyca ogólnie dużo osób ma problem.
1
...
Napisał(a)
NIE , W necie mozna wyczytać wiele różnych dziwnych rzeczy :)
1
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Nie. :) Niemniej, długotrwała i intensywna ekspozycja na fluor może wpływać na niedoczynność tarczycy, bowiem fluor ma działanie wypierające jod z organizmu. Jeśli jednak nie jesz
codziennie i kilogramami
jakichś superfluoryzowanych past do zębów, to nie ma obaw.
Zmieniony przez - Puffetta w dniu 2021-05-25 17:56:45

Zmieniony przez - Puffetta w dniu 2021-05-25 17:56:45
1
...
Napisał(a)
Amalgamat jest połączeniem rtęci, między, cynku o srebra. Wypełnienie tego typu nie jest już raczej stosowanie w stomatologii, więc nie ma się co obawiać o jego ewentualną szkodliwość. Bardzo rzadko stosuje się je w przypadku zabiegu na Narodowy fundusz zdrowia. Tych potencjalnie szkodliwy z fazą gamma 2 nie stosuje się juz do wypełniania ubytków. Mogły one uwalniać rtęć do naszego organizmu, który komuluje ją, a to z kolei ma negatywny wpływ na nasz organizm w perspektywie. Amalgamaty wolne od fazy gamma 2 nie uwalniają rtęci.
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Pytanie trochę dziwne czy Żucie gumy orbit zwykłej nie tam te smakowe może powodować próchnicę i czy wypełnienia zębów lub plomby mogą wypadać ?
Zmieniony przez - Bizon998 w dniu 2023-05-30 19:11:44
Zmieniony przez - Bizon998 w dniu 2023-05-30 19:11:44
Polecane artykuły