Chciałem sie Was zapytać jak Wasi znajomi reagują na słowo "parter"?
Rozumiem, że ktoś może nie rozumieć słowa MMA, bo to nie jest tak popularne słowo i nie było jak np. karate przez filmy karate kid popularyzowane... Czasami jak ktoś się mnie pyta co to jest MMA i zaczynam z grubsza wymieniać dozwolone techniki - kopnięcia, uderzenia rękoma, kolanami, walka w parterze... No właśnie zatrzymuję się przy parterze bo nie mam pojęcia jak to wytłumaczyć - bjj czy luta livre powie im tyle co mnie nazwa silnika nowoczesnego samochodu
Nie chodzi o to, że chwalę się co ja takiego ćwiczę
Odwrotnie, z racji, że mam 5 treningów tygodniowo nie zawszę mogę gdzieś wyjść ze znajomymi - wtedy pada pytanie - dlaczego? - bo mam trening - jaki? - aaaa, takie tam... sporty walki - ooo! A co trenujesz dokładnie - MMA
Najczęściej osoby, które nie maja pojęcia o parterze mówią, a czemu nie na pierwszym piętrze... to jakaś kulanka? Niektórzy drwią, inni na prawdę starają się zrozumieć, a ja próbuję wytłumaczyć tylko często brakuje mi słow...
jak powiem dźwignia, duszenie, skrętówka (to już w ogóle szok powoduje) to nie jest na tyle jasne, jak np. sporty stójkowe
Powiesz, że ćwiczysz sztukę walki xyz123, zapytany na czym polega powiesz - kopanie i uderzanie i wszystko jasne... Też macie czasami problemy, żeby wytłumaczyć znajomym na czym polega walka w parterze?

Rozumiem, że ktoś może nie rozumieć słowa MMA, bo to nie jest tak popularne słowo i nie było jak np. karate przez filmy karate kid popularyzowane... Czasami jak ktoś się mnie pyta co to jest MMA i zaczynam z grubsza wymieniać dozwolone techniki - kopnięcia, uderzenia rękoma, kolanami, walka w parterze... No właśnie zatrzymuję się przy parterze bo nie mam pojęcia jak to wytłumaczyć - bjj czy luta livre powie im tyle co mnie nazwa silnika nowoczesnego samochodu

Nie chodzi o to, że chwalę się co ja takiego ćwiczę

Najczęściej osoby, które nie maja pojęcia o parterze mówią, a czemu nie na pierwszym piętrze... to jakaś kulanka? Niektórzy drwią, inni na prawdę starają się zrozumieć, a ja próbuję wytłumaczyć tylko często brakuje mi słow...

Moderator działu Bezpieczeństwo w sieci K**
Były doradca %)