Generalne Info; W tym roku kończę 18 lat, przy 182cm aktualnie ważę około 75 kg(na początku maja 64,po dlugotrwalej glodowce).Pierwszy raz na silownie poszedlem rok temu i tam cwiczylem przez około2 miechy,lecz nie mialem zadnego pojęcia na temat treningu silowego. Potem mialem przerwę ze względu na problemy z wątrobą,które utrzynują sie do dzis( podwyzszony alat i aspat). obecnie od wrzesnia trenuje w domowej silowni(masywne stojaki,laweczka regulowana,laweczka do brzucha,modlitewnik,zestaw gryfow,drązekz z wieloma chwytami,115kg nakladu).
DIETA: Obecnie stosuję dietę na masę, lecz bez bardzo dodatniego bilansu, mianowicie staram się dostarczać 2500-2700kcal( zapotrzebowanie w tych granicach) uwazam ze skoro przez 5 miesiecy nabralem ponad 10kg to jest dobrze.NIe chcę teraz opisywac dokladnie diety, lecz zoabaczycie ją po codziennych wpisach. Proporcje BTW: mniej więcej B:2-2,5g/kgmc T 1g/kg WW: tutaj mam najwiekszy problem ale około 3,5g/kg9nie chcę dawac więcej zeby sie nie zalac ;D)
Trening; od wrzesnia byl to typowy fbw oparty na podsawowych cwieczenia 3-4 razy w tygodniu + basen i pilka nozna. Teraz przeszedlem na split partia 2x tydzien ( tez glownie oparty na cwiczeniach zlozonych. Dodam ze moim priorytetem jest brzuch xD

PLan; klata/narki/tric:A1 WL,W hatnli Skos,rozpietki, wyciskanie sztangielek na barki, unoszenie hantli w przód, wyciskanie francuskie, pompki z wąskim rozstawem rąk + brzuch
A2:w skos,w hantli plasko, wycisk hantli lezac na podlodze, wycisk sztangi zza glowy,arnoldki,szrugsy, wycisk sztangi waska,pompki tylnie(czasem prostowanie ręki z hantlem na tricpes) + brzuch
nogi/plecy/biceps; B1: przysiad,wykroki,lydki,mc,wioslowanie podchwytem,szrugsy, ugianie ze sztangą, młotkowe uginanie + brzuch
B2:przysiad,wejscie na podest ze sztangą,lydki,podciąganie,mc,wioslo hatnlem/wioslo pol sztanga,uginanie reka oparta o kolano, ugianie ze sztangą lamana/m,odlitewnik + brzuch. Srednio trening zajmuje mi 1,5h spokojnym tempem.
SUPLEMENTACJA: od nowego roku zaczalem pierwzy cykl kreatynowy na cm3,przed treningiem dodaje jeszcze SAWA. Mam jeszcze bcaa,i bialko wpc whey 100 treca( stosuje w zaleznosci od diety w danym dniu)
Podstawowe ciężary: PRZYSIAD:około 100kg, WL 75-80kg,MC 110(mam malo nakladu)
To by było na tyle. Mam nadzieję, że ten dziennik mi pomoże;D