Szacuny
34
Napisanych postów
1744
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
3347
Chciałem pochwalić Olimp'a za świetny produkt - Matrix.
Dostałem właśnie dzisiaj te butle prochu, posmakowałem i pychota czekolada.
Z mleczkiem, hmmmm.
Ma tam trosze innych składników poza kocentratem, izolatem i hydrolizatem białka jak: L-glutamina, tauryna, cholina itp. Jest w pozo!
Jeszcze pochwała dla SFD za szybką dostawę.
Bede z nią spał (z butlą Matrixa), sie wzruszyłem jak mamina przychodzi z 2250g białka.
Szacuny
32
Napisanych postów
2221
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
19900
Zalezy o co ci chodzi ??
Bialko dawkuje sie do diety - wiec musisz wiedziec gdzie go brakuje.
Zwyczajowy bialko bierze sie na noc w ilosci okolo 30gram, ale reszta zalezy od brakow w diecie.
I tak np jesli widzisz ze w sniadaniu bylo malo bialko to mozesz wypic koktail bialkowy zaraz po nim - ale wtedy niekoniecznie porcja 30gram - moze byc mniej.
Rowniez dobrze po treningu dostarczyc budula - ale najwazniejsze po treningu sa weglowodany i to je powinno sie najpierw uzuplenic - dopiero po okolo 30min mozna zapodac sobie bialko
Szacuny
34
Napisanych postów
1744
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
3347
po treningu to mi białka raczej nie brakuje.
Do tej pory (do czasu kupienia matrixa-dzis) jadłem po treningu:
- omlet z 5-7 jajek z dżemem truskawkowym
- 0,5 litra mleka 1,5%
- sałatka z ryżu i kurczaka i ważywek
- ewntualnie carbo, ale rzadko
Na obiad to biaka pic nie moge bo jem go poza domem, a nie chce mi ie targac matrixa do LO.
Na śniadanie to jem niedużo. Nie ubie jesc sniadań w okresie szkolnym - zaraz chce mi sie srać (za przeproszeniem) , a nie mam na to czasu rano.
Nadrabiam to drugim śniadaniem w szkole. Róznie jest skomponowane.
Szacuny
32
Napisanych postów
2221
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
19900
W takim ukladzie mozesz dodac porcje matrixa do sniadania - tzn wypic po - ale pamietaj zeby w sniadaniu dostarczyc odpowiednia ilosc weglowodanow - zeby rozpedzic organim - po snie zarowno bialko jak i weglowodany sa bardzo wazne
Szacuny
22
Napisanych postów
4429
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
32976
dawkowanie zalezy od towjej diety i jej ewentualnych niedoborow.
ja bialko z odzywki proponuje brac w 2 porcjach:
pierwsza 30 min po treningu [z uwagi na fakt, ze potreningu najlepiej spozyc bialko, ktore sie natychmiastowo wchlonie - odzywka to zapewni:)]
druga 30 min przed snem [ja jem przed snem - ale ty mozesz dodac do sniadania ]
dawki po 30g