Chciałbym,abyście pomogli mi a raczej doradzili w pewniej dosyć ważnej dla mnie sprawie.
A mianowicie prosił bym Was o doradzenie mi jakiegoś specjalnego treningu lub ćwiczeń,które pomogły by mi w pokonaniu jednego typa na rękę z którym jakiś czas temu już przegrałem...
Pewnie co niektórzy teraz pomyśleli że jestem jakimś gówniarzem, który nie potrafi pogodzić się z porażką albo już przestali czytać

Cały problem polega na tym,że ja pogodziłem sie z przegraną ale typ który wygrał, od tamtej pory ciągle sie zbija że on wygrał pomimo że jest otyły i w ogóle nie ćwiczy a ja morduje sie na siłowni a siły mam tyle co dziecko z podstawówki.

Ostatnio rzeczywiście nie ćwiczyłem zbyt wiele (od 2 miesięcy samo podciąganie) ale wcześniej taki solidny trening robiłem sobie minimum 2 razy w tyg.
Myslę,że to może pomóc w ustaleniu jakiegoś konkretnego treningu więc poniżej przedstawiam kilka moich aktualnych "wyników"
14 podciągnięć nachwytem
16 podciągnięć podchwytem
50-60kg(max) na klate (licząc w tym gryf 20kg)
ok.50 pompek na raz
ok.70 brzuszków na ławeczce skośnej na raz
34cm w bicepsie

Po wakacjach skończę 17 lat
183cm wzrostu
ważę 69kg (chyba troche za mało,jak myślicie?)
Dodam,że nigdy nie brałem żadnych odżywek,suplentów,nie trzymałem żadnej diety,po ćwiczeniach starałem się tylko zjeść troche więcej mięsa albo jakiego banana

Mój "kolega" z klasy,którego chcem pokonać jest bardzo otyły i obecnie od dłuższego czasu nie ćwiczy (kiedyś skoczył raptem pare razy na siłke).
Wiem,że dla większości z Was ten temat jest nieco zbędny (być może niektóre wątki juz sie pojawiały na forum) a wszystko to nie profesjonalne ale zależy mi bardzo na pokonaniu tego typa i zamknięciu mu tym samym mordy

Z góry dzięki i z niecierpliwością czekam na odpowiedzi gotowy do najcięższych treningów

Waga: 69
Wzrost: 183
Cel treningowy: pokonanie złośliwego typa na ręke
Staż treningowy na słowni: 1 rok
Uprawiane inne sporty: jazda na rowerze
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): drążek w domu ławka i sztanga hantle,siłownia na osiedlu
Dieta: po ćwiczeniach banan,więcej mięsa w obiedzie
Przeciwskaznania medyczne: lordoza
Zażywane suplementy: brak