Witam serdecznie, mam ogromny problem, bo czytam i czytam posty o HST i mam nadal mase maaaaase pytań i mam nadzieje ze mi ktos pomoze.
no to zaczynamy :P
1. Rozumiem ze cwicze 3 razy w tygodniu na HST i codziniennie robie te same cwiczenia na wszystkie grupy czy np 1 robie 2 grupy miesniowe, 2 robie nastepne 2 grupy, a 3 dnia pozostale 2??
HST to nie trening tylko zasady, podstawowy trening z zasadami HST wykonujesz 3 razy w tygodniu i na kazdym treningu wszystkie grupy miesniowe
2. Kazdy mikrocykl ma sie skladac z tych samych cwiczen czy zmieniam cos??
w podstawowym HST sklada sie z tych samych cwiczen, w zaawansowanych metodach moga dochodzic jeszcze dodatkowe bajery
3. Interesuje mnie najbardziej rozwoj Klatki, Bicepsa, Tricepsa i Plecow.
Brzuszki bede robil oddzielnie 6Weidera a nog narazie nie potrzebuje. Czy ktos moze mi pomoc rozpisac jak ma wygladac ten trening i jak cwiczenia ile serii?
rospisac nikt ci nie rozpisze mozemy najwyzej poprawic bledy,wkoncu to ty znasz najlepiej swoj organizm i wiesz na co jak reaguje. pozatym imho robienie a6w mija sie z celem na HST, brzuch cwiczysz tak jak inne miesnie, no pozatym dla mnie kazdy terening bez przysiadow i ciagow ( a zwlaszcza HST) jest troche dziurawy
4. Po HST chce zrobic HIIT czy to ma rece i nogi??
hmm... moim zdaniem jak juz chcesz robic HIIT to rob go w dni wolne od HST
Bardzo prosze o pomoc bo czytam te posty o HST i nadal mam watpliwosci, a jestem tez zupelnie zielony w wyborze i ukladaniu cwiczen.
jesli dopiero zaczynasz przygode z silownia to proponowalbym ci raczej
trening obwodowy ACT, patrz wyszukiwarka
Pozdrawiam
rowniez pozdrawiam