SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 16

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 126123

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 73 Wiek 29 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 4129
Itamiku

Życie to nie schematy, bo licza sie tylko makroskladniki!


Dobre, zapamiętam . Dzięki za rady

"Go Train, or go Home"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 595 Wiek 30 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 11156
A jakie są jeszcze dobre sery pryczy mozzarelli? Chodzi mi by miały białko, tłuszcze, mało węgli lub wcale i były zdrowe i smaczne. Czyli warte dodania do menu:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 1295 Wiek 27 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 24723
Dobrej jakości Gouda , (20g białka, 25g tłuszczy 0w) , dla odmiany warto sięgnąć po sery Kozie/Owcze (dla walorów smakowych i nie popadania w rutyne).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 1883 Wiek 44 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 21541
Czy maslo klarowane jest duzo lepsze niz zwykle maslo?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 1295 Wiek 27 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 24723
Maslo klarowane jest pozbawione białka, przez co nadaje się do smażenia i się nie przypala tak jak zwykłe masło. Wydaje mi się że mówisz o maśle klarowanym gotowym ze sklepu, tutaj bym odradzał bo to tylko z nazwy jest masło klarowane.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 1883 Wiek 44 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 21541
Vaader a dlaczego uwazasz ze tylko z nazwy? Jakies zrodla?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 1295 Wiek 27 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 24723
Widzialem skład takiego produktu u teściowej, kupiony bodajże w Biedro. Była domieszka tłuszczów roślinnych i paru innych składników które w normalnym maśle nie występują.
Do smażenia szybciej użyć smalcu/oleju kokosowego/oliwy, na krótkie smażenie typu jajecznica nada się zwykłe masło, do kanapek też lepiej zwykłe dobre jakościowo masło niż przemysłowe klarowane.

Zmieniony przez - Vaadeer w dniu 2014-03-31 10:34:01
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 595 Wiek 30 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 11156
Nie patrz na to... u teściowej zawsze dostanie trutkę;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 1295 Wiek 27 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 24723
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1414 Wiek 26 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 19755
Aktualnie robię tydzień przerwy od treningów. Chcę utrzymać zerowy bilans kaloryczny aby waga ani nie wzrosła ani nie zmalała. Pytanie mam dotyczące węglowodanów. Uciąć je na czas przerwy, zwiększając jednocześnie tłuszcz czy trzymać wszystko tak samo? Czy zmniejszenie ilości WW może na czas przerwy wypłukać glikogen z mięśni, tym samym powodując ich rozpad?Pzdr
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ile czasu redukcja??

Następny temat

Dieta na redukcje pomoc

Masa