SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 16

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 126327

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 10136 Napisanych postów 116520 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1379325
j/w udko w tabelach kalorycznych obejmuje juz kości, jak cchesz to sobie wybierz w tabelach filet z ud kurczat.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 144
Ile gram tłuszczu i białka szacunkowo ma boczek a ile karkówka PO OBRÓBCE TERMICZNEJ np na patelni ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 167 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 3887
No dobra tylko żeby korzystać z fileta z udka to trzeba wiedzieć ile ma się tego mięsa w całym udku ;| Inaczej zostaje jedynie udko+kość+skóra.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 2551 Wiek 28 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 31361
A po co wartości po obrobce? Wazysz przed i tyle.

Na Potreningu w tabelach masz pozycje udko z kurczaka, sprawdzalem. Wpisuj wage całej surowej porcji, usmaz/upiec czy co tam chcesz i szamaj i sie nie przejmuj ze w jednej porcji bedzie 25g białka a w drugiej 25,5g
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1663 Napisanych postów 28606 Wiek 29 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 280016
samiecalfa
Ile gram tłuszczu i białka szacunkowo ma boczek a ile karkówka PO OBRÓBCE TERMICZNEJ np na patelni ?


zależy jaka karkówka i jaki boczek, bo mogą mieć różne wartości ( stopień otłuszczenia ) lepiej ważyć przed obróbką i z podanym składem, a chcesz danych po obróbce to powinno być na nutritiondata
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 10136 Napisanych postów 116520 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1379325
Witcher666 zważ sobie przed obróbką termiczną, zjedz i potem zważ resztki, będziesz wiedział ile mięsa zjadłeś

samiecalfa zależy też jak go wysmażysz, odlicz ok połowę tłuszczu z tabel

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 144
boczek pieczony i boczek wędzony dajmy na to ile gr zostaje tłuszczu po obróbce termicznej ? w 100 gr albo ile procent tłuszczu traci po usmażeniu na patelni i sobie oblicze ile to gram

Zmieniony przez - samiecalfa w dniu 2014-08-28 10:23:16
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 10136 Napisanych postów 116520 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1379325
Wartości na 100g produktu

boczek
Energia 518 kcal
Białko 10.1 g
Tłuszcze 53 g
Węglowodany 0.09 g

wedzony
Energia 556 kcal
Białko 8.66 g
Tłuszcze 57.54 g
Węglowodany 0.09 g

pieczony
Energia 563 kcal
Białko 35.51 g
Tłuszcze 45.36 g
Węglowodany 0.59 g

smażony
Energia 651 kcal
Białko 9.91 g
Tłuszcze 67.52 g
Woda 22.58 g

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 167 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 3887
Gdybym miał wagę to już dawno bym to zrobił :O
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 144
można wiedzieć jakim cudem po obróbce termicznej boczek jest bardziej wartościowy ? chyba że surowy boczek jest najbardziej wartościowy a pieczony , smazony , wedzony troche mniej
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ile czasu redukcja??

Następny temat

Dieta na redukcje pomoc

Masa