SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 16

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 125801

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1653 Napisanych postów 28582 Wiek 29 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 279887
a co się stanie z ''zmarnowaną częścią'' wyparuje ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 10079 Napisanych postów 116367 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1378495
trudno oceniać czy się zmarnuje czy nie, każdy organizm ma inne moce przerobowe ale 3g to troszkę sporo.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1653 Napisanych postów 28582 Wiek 29 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 279887
znaczy chodziło mi o słowo ''zmarnuje się'' które mi nie pasuje, po prostu nadmiar zostanie wykorzystane w trochę innym szlaku metabolicznym niż budulcowym jeśli nadmiar ( fermentacja, np. czy ketokwasy, białkomocz to już choroba )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10763 Napisanych postów 46576 Wiek 26 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 57816
Podbijam białko do max 3g/kg bo często jestem po prostu głodny. Podbicie tłuszczy pomagało ale waga już tak nie spadała, praktycznie stała w miejscu. Przy 3g białka na kg czuje sie dobrze, nie jestem głodny i spada waga więc będę sie tego trzymał mimo wszystko. Gdy zaczne podbijac kcal, to tylko z węgli i tłuszczy bo jak widać jest z czego podbijać, ale na spokojnie po 200-300 kcal - obserwując przy tym organizm i to co pokaże waga ;] .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 826 Napisanych postów 21560 Wiek 7 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 327604
na redu jeszcze z tym bailkiem ale na masie spokojnie zmniejsz, zbyt wysoka ilosc moze utrudnic wzrost wagi, choć i na redu zbyt wysokie ilosc bialka potrafia ja utrudnic/spowolnic
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10763 Napisanych postów 46576 Wiek 26 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 57816
We wrześniu juz bede myślał o stopniowym zwiększaniu kcal, więc wezme te rady do siebie ;] dziekuje za pomoc .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 68 Wiek 19 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2811
Czy oliwa z winogron to zrodlo kwasow omega 3 ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 826 Napisanych postów 21560 Wiek 7 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 327604
nie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1653 Napisanych postów 28582 Wiek 29 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 279887
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 18 Wiek 26 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 1135
Witam . Ostatnio będąc w sklepie zauważyłem mąkę gryczaną. Czy mogła by taka mąka zagościć na stałe w mojej diecie jako źródło węglowodanów?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ile czasu redukcja??

Następny temat

Dieta na redukcje pomoc

Masa