SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 16

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 128024

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 866 Napisanych postów 21613 Wiek 7 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 329555
pewnie jestes jeszcze na deficycie mimo dodania kcal stad dalszy spadek wagi,
obliczałes moze swoje "zerowe" zapotrzebowanie czy na jak duzym deficycie byłes?
poza tym j/w w cigu tylko paru dni ciezko jednoznacznie stwierdzic dlaczego tak sie dzieje,
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 74 Napisanych postów 4152 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 119758
Ludzie proszę Was skończcie z tym obliczaniem zapotrzebowania bo to można o kant tyłka rozbić.
Nie obliczycie tego dokładnie bez znajomości parametru maksymalnego poboru tlenu przez organizm.
Chcecie znać swoje zapotrzebowanie to dodajecie/ odejmujecie kcal i sprawdzacie wagę. Jak stanie na dłużej znaczy że jest "0".
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 866 Napisanych postów 21613 Wiek 7 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 329555
nikt tu nie mowi o dokladnym wyliczaniu a orientacyjnie chociaz zeby miec mniej wiecej pojecie jezeli ktos nie jest w stanie tego samemu wyczuc,
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1445 Wiek 31 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 21182
Wincol kupilem zwykly lniany oleofarm, pozniej przypomnialem sobie, zeby to zobaczyc i powiem szczerze, ze nie zauwazylem.

Znowu do przodu.... Chyba:)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10766 Napisanych postów 46892 Wiek 26 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 57816
Czy każde gotowane warzywo powinienem uwzględniać w bilansie?
Mam dietę na ~2500kCal ; dzisiaj ugotowałem kurczaka z cebulą, papryką, pomidorami i czosnkiem. Czy powinienem uwzględnić powyższe czy raczej olać? Jestem na redukcji.

Zmieniony przez - gm023850 w dniu 2014-07-03 08:41:27
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 2551 Wiek 28 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 31361
Warzyw nie uwzgledniaj.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 688 Wiek 24 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 15306
Jeśli to jest redu, to uwzgledniaj.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10766 Napisanych postów 46892 Wiek 26 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 57816
Ile osób - tyle opinii. Wiem, żeby nie uwzględniać surowego ogórka, pomidora, rzodkiewki i innych. A brać poprawkę na strączki (groch, kukurydza, bób, fasole itd.)

Natomiast nie do końca jestem przekonany jak jest z "gotowanymi" warzywami. (przykład: Marchewki)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 2551 Wiek 28 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 31361
Zrób sobie furtke na dzień 200-300kcal. Podstawe diety ustal na 2300kcal (bez wliczania warzyw) i do kazdego posilku dawaj warzw ile chcesz.
Ja tam robie podstawe, a pierdółek ktore co dziennie się zmieniają nie dodaje - latwiej utrzymac taka diete, bo liczenie wszystkiego jest wg mnie kompletnie niepraktyczne i zniecheca.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10766 Napisanych postów 46892 Wiek 26 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 57816
Robię podobnie, zawsze wychodzi mi miedzy 2400-2600 (w DT więcej, w DNT mniej).

W sumie masz rację, pozostawienie marginesu na warzywa to dobre rozwiąanie ;) Dzięki!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ile czasu redukcja??

Następny temat

Dieta na redukcje pomoc

Zestaw 1