Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
250
Napisanych postów
680
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
16339
W_ojtek23
Też miałem cypio żółte z Andro, słoiczek/guma różniły się od oryginalnego Andro. Odstawiłem po kilku szotach, bo tylko stany zapalne. Przypadkowo zbiegło się to z info, że oryginalny Andro z Anglii wycofuje się z dystrybucji na PL. Ja swoje wnioski wyciągnąłem.
U mnie ten sam dil, co miał "oryginalne", białe andro, miał też to żółte fake. Sam nie potrafił wyjaśnić zmiany koloru. Tu na forum uznano to, za standard - póki coraz więcej osób nie zaczęło podnosić głowę, lekko zirytowanych tym pimpowaniem "pewniaka". Zresztą... pimpujący trochę się zagonili w kozi róg, bo... "jeśli andro się nie podrabia" to znaczy, że sam lab sknocił dużą partię towaru (nie chodziło o jeden wypust)... a jeśli się podrabia to ich wcześniejsza wiarygodność w świetle głoszonych tez z deka... ucierpiała.
Szacuny
632
Napisanych postów
967
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
22699
Nigdy nic nie brałem od nich, a dostawca mi się zgubił. Obecny ma squibb. W zasadzie tylko dlatego pytam. Do tej pory brałem z andro kilka lat i byłem w sumie zawsze zadowolony, ale co zrobić. Dzięki za info.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6650
Napisanych postów
16747
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
399317
squib jest ok, andro jest ok(chociaz na forum juz od kilku tygodni pisali, ze cos ludzie narzekaja na ich cypio wlasnie) jedyne co nie jest okay z tymi 2 labami - dla mnie, to jest cena, bo jest 10 innych labow, ktore dzialaja tak samo, sa tansze bo maja co innego na opakowaniu, jesli to prawda o tescie, to poprostu wpadka i duzo osob sie odwroci a sam lab wiadomo jaka ma latke tutaj na forum... sam sie nacialem kilka razy na pimpowane tutaj laby + nawet wrzucalem foty stanow zapalych ale malo kto cos odpisal, pewnie ja nie umiem igly "dobrze" wbic co do koloru albo gestosci to mialem kiedys trena z androGENU, kilka butli zoltych, kilka bez koloru i dzialalo, inny batch, tak samo mialem deki z bioniche, jedna byla bez koloru a druga taka troche brazowa i konsystencja tej bez koloru byla wodnista - obie byly ok, tyle z mojego bro science, jesli chodzi o kolory oleju, zapytalem raz dila, to mowil, ze zmienili nosnik i tyle.
Szacuny
250
Napisanych postów
680
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
16339
Tak właśnie. Dlatego kategoryczne stwierdzenia odnośnie labów (typu: pewniak, NIKT nie narzeka, WSZYSCY chwalą itd.) są takie tam... średnio logiczne. Bo nawet dwóch użytkowników cypio andro może się ze sobą sprzeczać - wystarczy, że jeden ma ten wypust żółty, a inny "standardowy".
U mnie cypio z chwalonego Ions wywołało największy stan zapalny od 30 lat. Z gorączką i infekcją na wszystkie głowy uda. Dla odmiany EuroMed - czyli "wynalazek" w opinii fachowców z forum - odpukać: bez zastrzeżeń. Wkrótce przetestuję Armabol - spodziewam się po opiniach, że będzie najbardziej komfortowy. Generalnie - każdy musi na sobie sprawdzić i tyle, natomiast "wojenki", który tam pewniak, a który g**** to tak... mało poważne są jak dla mnie.
Zmieniony przez - HTZ_fan w dniu 2024-11-22 09:34:22
Szacuny
248
Napisanych postów
655
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
8344
Witam panowie i panie mam szybkie pytanie. Czy metanabol powinien się rozpuścić w wodzie? Po czym poznać że jest legit a nie siedzi tam tylko gips? Z góry dzięki za odp
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
4755
Napisanych postów
5700
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
52848
Coraz dziwniejsze te testy i pytania Co następne? Czy jak tabsa spadnie mi na ziemię, to powinna się odbić do wysokości 1.5m, czy przykleić do podłogi?
Zmieniony przez - Psycho Dad w dniu 2024-11-22 10:06:45