SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Płatki owsiane

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 6134

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11008 Napisanych postów 118908 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1390345
Się znaczy o co chodzi z tymi jajakami, coś się zmiania podczas obróbki ?

Wartosci jaja się nie zmieniają, jedynie strawność/przyswajalność białka się polepsza

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6388 Napisanych postów 75347 Wiek 43 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 631717
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3866 Napisanych postów 10269 Wiek 49 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 547908
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3829 Napisanych postów 63340 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 680412
Wartości odżywcze same w sobie się nie zmieniają.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3866 Napisanych postów 10269 Wiek 49 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 547908
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 103 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 7039
Ja bym jednak zwracał uwagę na czas gotowania.

http://laboratoria.net/artykul/13045.html 
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 179 Napisanych postów 1228 Wiek 25 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 180644
ilosć makro - białka, wegli i tłuszczy się nie zmienia ale szybkość i jakość trawienia i absorpcji w jelitach już tak dodatkowo np niektóre warzywa bedą zawierać dużo goitrogenów jak ich nie ubotujesz na parze, temp zabija tez bakterie wiec taka różnica że gotowane jajka możesz wchłonąć a surowe zwymiotować
co do samych płatków to ugotowane będą bardziej strawne i szybciej wyrzucą cukier do krwiobiegu
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 223 Wiek 31 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 34754
Moja wina bo źle zadałem pytanie, chodziło mi o przyswajalność składników odżywczych przed i po zaparzeniu/ugotowaniu, ale rozumiem że dalej pozostaje bez zmian.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3829 Napisanych postów 63340 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 680412
Niewielka różnica z uwagi na obecność w surowych fitynianów. Jednak nie ma sensu zwracać na to uwagi.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11008 Napisanych postów 118908 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1390345
Niektóre nie zaparzone będą niestrawne, dlatego trzeba je poddac jakiejś obróbce.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Cheat redu

WPC zestaw