Szacuny
38
Napisanych postów
1076
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
14847
Krótko spytam. Jak wy to widzicie ile przerwy od treningów na macie ( grappling) ? i Jak bardzo jest zle? Kazdy po zdjeciu chyba sie skapnie o co chodzi xd
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12408
Napisanych postów
161795
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1239858
Nie badż c**** i wracaj na mate a tak na serio złamanie paliczka to czas zrostu okolo 3 tygodni. Pozniej w zaleznosci od ograniczen ruchowych lekka rehabilitacja i mysle, ze po okolo 5 tygodniach bedziesz juz w pełni sprawny jeżeli wszystko będzie przebiegać zgodnie ze sztuka ortopedyczna%) wrzuć sobie na wzmocnienie kolagen, witaminę C, MSM, wapń, d3k2 oraz mozna pomyslec o dodatkach jak ostaryna aby nieco przyspieszyć zrost kostny i odbudowę kości. Reszta w rekach rekonwalescencji i regeneracji organizmu.
Szacuny
38
Napisanych postów
1076
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
14847
Dzieki wielkie :D Napewno zastosuje sie do porady....... Wracam na mate juz dzis xd .. A tak serio dzieki. To nie jest moja pierwsza tego typu kontuzja ale chyba pierwsza w ktorej jak ogladam rtg to kosc troche sie przesunela. I nie wiedzialem czy to nie bedzie kwestia zrostu nawet do kilku msc z tego co w necie pisza. Jeszcze raz dzieki
Zmieniony przez - 745906 w dniu 2022-06-01 16:34:23
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6302
Napisanych postów
77843
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
765932
Niestety nie jesteśmy lekarzami, szczególnie o specjalizacji chirurgia/ortopedy żeby stwierdzić w jakim czasie kości palca u stopy zrośnie się, po jakim przestanie boleć i po jakim będziesz mógł już wrócić na matę do treningów sportów walki, biegania czy sportów siłowych. Każdy uraz jest bardzo indywidualną kwestią. Ja np. mając pęknięty palec u stopy po dwóch dniach normalnie biegałem, nie widząc nawet, że kość jest pęknięta. W czasie biegu ból był niewielki. Mniejszy niż w czasie chodzenia. Najlepiej skonsultować to z lekarzem prowadzącym i fizjoterapeutą.