Siema.
Ja mam podobny problem, nogi zleciały tak że wyglądam jak bociek, łapy też ładnie wyglądają , twarz jak na 8% bf'a ,a brzuch i klata podlane caly czas.
BF wygląda na jakieś 15-16%, ja lekko wiecej fatu mam i 18%,
Ja zacząłem jechać od razu z oknem 4 h i 20 h postu, z poczatku leciało elegancko, ale potem był zastoj, 2 dni odpuscilem diete i od razu wszystko z powrotem wracało.
Mi pomaga czasem takie rozluźnienie się, zjedzenie więcej węgli raz na tydzień (jade Low Carb) i potem znowu leci ładnie.
Powodem może być też tak jak piszesz brak witamin, ja jak dołoże warzywa, owoce to po tygodniu/2 widac leprzy efekt.
Poekesperymentuj też z węglami, u mnie jak dam po 100 to już zalewa, jak tak kilka dni pocisne, na Lc, trzymam koło 30-40, max 50-60 jak coś wpadnie lepszego.
Czasem daje wegle pod 300 a tłuszcze na 30-40 (trzymam kolo 2400-2600 kcal przy wadze 100 kg).
Białko w granicach 250 trzymam.
Może spróbuj zmienić trening, krótsze przerwy, więcej ćwiczeń złozonych, rotuj ćwiczenia, dołóż aeroby, w nietreningowe jakiś HIIT.
Jakiś relaks też się przyda, zrób sobie czasem dzień off, pójdź na basen/saune, dodaj 1-2 dni dla regeneracji ( to też pomogło mi głównie jesli chodzi o efekt wizualny).
I tak jak pisałem spróbuj zmieniać czas trwania okna, wydłuż, dodaj trening w trakcie okna, zarzuć posiłek przed i potreningowy.
ILE JESZCZE REDUKOWAC?
Ja na twoim miejscu (na ktorym licze bede za miesiac) zarzuciłbym diete zbilansowaną (na 0, ew. lekki +) i leciał z masą lekko, wiadomo tłuszczu nabierzesz ale sobie zredukujesz elegancko, jak Cię za bardzo bedzie podlewać, zmniejszasz kcal i lecisz dalej.
Tylko nie wskakuj od razu na 0 , tylko powoli np. co 4 dni dodawaj po 100 kcal aż dojdziesz do wymaganej ilosci ;)
Zmieniony przez - karo47 w dniu 2013-12-21 02:04:45
Zmieniony przez - karo47 w dniu 2013-12-21 02:06:48