Szacuny
0
Napisanych postów
39
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
383
Witam na forum. Mam pytanie co do kwasów o3, bo nie wiem , który wybrać i czy jak mam 15 lat to mogę sobie zakupić omega 3 w kapsułkach. A drugie moje pytanie brzmi-czy omega 3 można brać latem, bo przecież nie zawierają wit. D?
{WYEDYTOWANE PRZEZ MODERATORA - AUTORZE NIE WRZUCAJ LINKÓW DO KONKURENCYJNYCH SKLEPÓW]
tylko nie wiem czy ten Gold Omega 3 nie ma jak dla mnie za dużej dawki, bo przypominam że mam 15 lat.
Proszę o pomoc w wyborze
Pozdrawiam
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2012-06-02 15:15:35
Szacuny
4065
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348356
Witam
Kwasy omega 3 mają istotne znaczenie w kwestii funkcjonowania naszego organizmu i ich odpowiednie spożycie jest niezbędne. Są one składnikiem blon komorkowych i mózgu. Do rodzinykwasów omega 3 należą:
- kwas alfa linolenowy,
- DHA (kwas dokozaheksaenowy),
- EPA (kwas eikozapentaenowy)
Odpowiednie spożycie tego składnika ma duże znaczenie w kwestii zachowania układu krążenia w dobry stanie jak i zapobiegania zawałom serca i zaburzenia profilu lipidowego kwasów Badania naukowe pokazują, że zapewnienie obecność tychże lipidów w diecie może zmniejszać ryzyko rozwoju choroby niedokrwiennej serca oraz nadciśnienia tętniczego krwii .
Niestety większośc populacji naszego kraju ma niedobory tego składnika pokarmowego i w tym wypadku dobrze sprawdza się suplementacja. Polecam chociażby ten produkt :
Zmieniony przez - ronie220 w dniu 2018-01-18 19:45:34
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
11
Napisanych postów
378
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
14381
podlacze sie do tematu: ile bierzecie tych kapsulek z olimpu bo na ulotce przestrzegaja przed stosowaniem wiecej niz 1 na dobre ale domyslam sie, ze bierzecie wiecej - nie szkodzi ?