Szacuny
0
Napisanych postów
32
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
7695
A nie ma jakiegos innego sposobu zeby sie pozbyc smaku oliwy nie tracac jej wlasciwosci ? Bo nie przepadam za salatkami itp .
Draco : gdzies wyczytalem ze trzeba dziennie 50g tego pic , wiec okolo 2 lyzek .
Szacuny
20
Napisanych postów
2925
Wiek
49 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
17201
to zalezy od wagi, ja dodaje ok. 60g, bojem duzo ryb, komus innemu wystarczy 40g, bo mniej wazy. Zazwyczaj staram sie dostarczyc do 1g T nienasyconych/kg.
Szacuny
32
Napisanych postów
2643
Wiek
36 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
24308
patrzę troche archeologów jest
btw patrze, ze kiedys uwazano, ze oliwa podczas smazenia nie wydziala niezdrowych substancji. Ciekawe jak poglądy się zmienią za pare lat
Wojownicza dusza, więc po swoje ruszaj
na ławę nie zejdę nawet gdy dostanę karę, rezerwowy ze mnie żaden, ja rasowym napastnikiem !! Czuję w sobie straszną parę, widzisz mnie na piedestale? I słusznie się chwalę, cudze znam lecz swoje walę.
Szacuny
12
Napisanych postów
691
Wiek
37 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
23619
Troche dziwią mnie wypowiedzi niektórych forumowiczów.Oliwa podcza smażenie nie wydziela żadnych szkodliwych związków.Nie wydziela przy krótkim smażeniu i przy małym ogniu a przy długim smażeniu najesz się troche wolnych rodników.Co do smaku to na początku jest najgorzej a póżniej się człowiek przyzwyczaja.Co do rozkładu tłuszczy w diecie to z rana tran albo wieczorem a reszte dnia oliwa do kazdego posiłku łyczek.Pozdro!!!!