Szacuny
98
Napisanych postów
6776
Wiek
38 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
50487
Kocham wołowinę w każdej postaci. Nawet tę tłustszą. Mogę jeść tonami. 500g wołowiny na raz nie stanowi problemu (jaki stanowi 150g kury na którą nie mogę patrzeć) To jest świetne, bardzo smaczne. Będę kupował.
Że słona? Hmm, ja osobiście nie stwierdziłem. Ale ja różne dziwne rzeczy jada (ślimaki i te sprawy)
Zmieniony przez - Martainn w dniu 2010-10-11 07:56:42
Szacuny
251
Napisanych postów
41358
Wiek
52 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
126211
Wolę zjeść świeżego steka
no ba
kto nie woli smakowitego
trudno sie nim jednak delektowac np na siedzeniu samochodu pedzac od jednego miejsca do drugiego
nikt przeciez nie ma zamiaru zastepowac jedzenia tradycyjnego jerky
jedynie je uzupelniac
kwestia smaku
hmmm
mi osobiscie podchodza probki ktore mialem okazje probowac - faktycznie slone - ale trudno winic sol za jej wlasciwosci konserwujace
oraz indian ktorzy wymyslili przepis
to jakby winic 'pomyslodawce' przepisu na czekolade za to ze jest slodka
Szacuny
5
Napisanych postów
7832
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
81052
no ale jakos kiedys indianie azotanu sodu nie dawali i mieso na pare lat bylo zdatne do jedzenia. A to w XXI wieku bialy czlowiek tej techniki nie potrafi i musi faszerowac najgorszym swinstwem i ladnie opakowac z lucky lukiem na koniu...masakra
domer no wlasnie wcale nie. To tylko z wygody i obojetnosci sprzedajacego. Tak samo jak krol dopalaczy nazywa swoich klientow idiotami. Cos w ten desen
Szacuny
98
Napisanych postów
6776
Wiek
38 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
50487
Dlaczego. Skoro 4 tyś. lat temu stosowali takie metody konserwowania mięsa Egipcjalnie i Chińczycy to dlaczego nie mieli by tego stosować Indianie, którzy żyli na terenach bogatych w saletrę.
Szacuny
6256
Napisanych postów
75935
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754304
Stosowano roznego rodzaju ziola i inne zwiazki znane juz wtedy. Gdyby teraz producenci mieli je stosowac do masowej produkcji to bys wolowine jadl tylko na swieta. W dodatku zatrucia jadem kielbasianym byly duzo czestsze niz dzis.