SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Odzywki bialkowe, weglowodanowe przy masie.. jakie?

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 979

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 441 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 5290
Witam. Moj staz treningowy wynosi 6 lat, z krotkimi przerwami. Jedyne suple jakie kiedykolwiek bralem - kreatyna, oraz spalacze przy rzezbie. Z odżywkami żadnego doświadczenia nie mam, bo zawsze bylem zdania ze wszystko mozna uzupelnic z diety, takze nie bralem sie za to.

// informacje dotyczace zdrowia, stazu, diety//
Teraz natomiast wyskoczyl problem innego rodzaju, od pol roku chorowalem na watrobe, zaparcia. Przez ostatnie pol roku bylem pare razy na treningu (przez pobyt w szpitalu i ciagle ogolne zmeczenie), stracilem apetyt, ogolnie z 83 kg na rzezbie (przy 185 wzrostu, bardzo niskim poziomie fatu i wysokim pocieciu) spadlem 10 kg. (waze ok. 72 takze jest chudo...). Spadek nastapil nie tylko przez ta chorobe ale i przez brak apetytu - ciagle uczucie pelnosci itp. Teraz skolei wyszedl problem z zoladkiem - zapalenie zoladka, dwunastnicy, refluks zoladkowy, odbijania itp.. czuje ze jedzenie srednio dobrze mi sie przyswaja (nie tak jak kiedys). Lecze sie, ale chcialbym powoli wrocic do treningu a z apetytem dalej ciezko.. Maksymalna moja waga na masie 95 kg, w kablu ok. 46, takze nigdy nie mialem wiekszych problemow z tyciem, no ale teraz sie zaczely...
//

Ostatnio sprobowalem odzywki bialkowej po treningu, okazuje sie ze swietnie (przynajmniej tak czuje) sie wchlonela i czulem sie po tym o wiele lepiej niz po posilku (ktore czuje ze ciezko mi sie wchlaniaja, odbijanie itp - przez problemy z zoladkiem). Nigdy nie mialem takich problemow, diete zawsze mialem wrecz idealnie dopasowana, BTW, blonnik, owoce, warzywa, urozmaicanie, wszystko dzialalo..

Dlatego prosilbym o porade ... chcialbym wspomoc sie przedtreningowo i potreningowo, czyms typowo bialkowym oraz jakims wysokokalorycznym gainerem. Zalezy mi na zawartosci bialka - ok 25-30 g na porcje no i na jakims gainerze np. zebym dostarczyl duza dawke kalorii, bo chce powoli wracac do tego co mialem wczesniej :).. a plynny posilek bardzo odciazy moj system trawienny.
Prosilbym o porade co i jak, poniewaz jak mowie, nigdy stycznosci z odzywkami nie mialem :). Pozdrawiam
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 4824 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 24923
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
A z tego co widze po skladzie, przy kupnie gainera nie musialbym inwestowac juz w bialko. (bo ilosci bialka podobne a do tego wegle). Mam pytanie czy mozna kupic wieksze tego ilosci, zeby troche po cenie zaoszczedzic i na dluzej starczylo?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 4824 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 24923
w gainerze masz w 100g 20g bialka, w wpc w 100g 80 wiec jak podobne?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
aa no tak.. sugerowalem sie podanymi danymi na jedna porcje.. a teraz dopiero doczytalem ze przy bialku jedna porcja 33g, a przy gainerze 75g. Tak czy siak gainer chyba lepiej mi wyjdzie, takze podtrzymuje pytanie - czy daloby rade kupic wieksza ilosc zeby bylo ekonomiczniej np. w sklepie sfd? No i oczywiscie dzieki za pomoc ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
to juz sam musisz wiedziec ile czego chcesz uzupelniac,ja raczej kupilbym wpc i gainera osobno dwa takie same smaki i zmieszal,wtedy mialbys dobrego miksa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 5813 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 60511
ew carbo + natural bialko .. ale to cudowanie troche

[ART]PORADNIK DLA POCZĄTKUJĄCEGO
http://www.sfd.pl/PORADNIK_DLA_POCZĄTKUJĄCEGO_ADEPTA_KULTURYSTYKI_[by_maniak7000]_-t969992.html
------------------------
Lubię SOGi - smaczne są

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 67 Napisanych postów 10282 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 52628
węgle łatwo dostarczyć, prosty domowy gainer: owsiane+ białeczko robisz mix i jest git, Sam sobie proprocje dobierasz w zależnosci od potrzeb, zdr
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
no taa.. w sumie zalezy mi zeby bylo przynajmniej 20 g bialka (najlepiej kolo 25-30) na porcje + wegle (wiec chyba ten gainer bylby dobrym pomyslem?). Jestem zwolennikiem normalnych posilkow no ale w tej sytuacji braku apetytu i problemow z trawieniem chyba taki gainer (po treningu np.) bylby dobrym rozwiazaniem i troche odciazylby system?

Zmieniony przez - noobor w dniu 2011-11-29 18:33:04
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 67 Napisanych postów 10282 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 52628
wliczony w bilans napewno jest jedna z opcji. Jeśli duzy problem z apetytem proponuje kobalamine, np dibencozide magnum od megabola.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

pytanie o gainera

Następny temat

Nitrobolon po terminie...

Sztos