SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Odchudzanie wraz z suplementem

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 712

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 18
Witam. Ogólnie mam pytania do Państwa. Mam 17 lat, wzrost 172cm, waga 89kg. Chodzę na siłownię 4 razy w tygodniu z rozłożonym planem + ograniczam jedzenie oraz uprawiam sporty (piłka nożna,bieganie). Mam problem z nadmierną tkanką tłuszczową (brzuch,nogi). W sklepie z suplementami, pani sprzedawczyni poleciła mi L-Karnitynę, więc mam pytania:
1. Czy jest to dobry suplement na pozbycie się tkanki tłuszczowej?
2. Jak często trzeba to stosować?
3. Czy są inne suplementy do pozbycia się tkanki tłuszczowej? Biegam,gimnastykuje się + siłownia, ale efekty nie są zbyt duże.

Czytałem ostatnio o tym suplemencie, ale było to zbyt sprecyzowane, czy można to jakoś prosto i zrozumiale wytłumaczyć? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 585 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 10780
Bez odpowiednio zbilansowanej diety silownia, bieganie, suple nic Ci nie dadza.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1417 Napisanych postów 35562 Wiek 40 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
odpuśc l-karnitynę

skoncentruj się nie tyle na ograniczaniu jedzenia co odpowiednim zbilansowaniu diety
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 18
Rozumiem. Tak więc pierw zbilansowanie diety i dopiero myśleć nad suplementami. Dziękuję :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta redukcyjna - czy mógłby ktoś ocenić?

Następny temat

makro się zgadza ale kalorie nie

WHEY premium