Szacuny
1
Napisanych postów
46
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
317
Witam mam 180cm i 71kg wagi, mam brzuch, jestem po odmie samoistnej, lekarz calkowicie odradzil mi jakiekolwiek treningi etc. Korzystam z biezni 5 razy w tyg kolo 5-6km, czy sama bieznia, ewentualnie cwiczenia na brzuch starcza. Chcialbym przynajmniej stracic brzuch i miec lepsza sylwetke ,ale nie ma szans podnoszenia jakiejsc sztangi. Przy moim wzroscie nie wiem co robi ta waga i tak jest niska ,myslalem o diecie na respo ,ale placic im kase za diete ktora w niczym nie pomoze? Chcialem sie tu dowiedziec co ma sens. Szczerze nawet jak mialem 76kg to czulem sie lepiej niz jak wazylem 69 mimo brzucha.
Mam /mialem prace fizyczna ,a to poloczone z silownia moglo wywolac odme, chodz u mnie w rodzinie to mial tata,kuzynka ciotka etc.
Z pracy nie zrezygnowalem ,ale mam teraz mniej takich obowiazkow wiecej wozka widlowego,ale wciaz cos tam trzeba nosic.
Ja chetnie kupie diete , moge jakis lekki trening zrobic ,ale nic co mega obciazy klatke piersiowa ,pluca bo nie chce znow wyladowac w szpitalu na 3tygi z drenem w plucach i operacja.
W tym respo nibym maja dobre opinie ,ale po wymianie maila ,az czulem sie nagabywany na diete+trening.
Czy w moim przypadku da sie cos zrobic chcialbym miec dobra sylwetke bez brzucha nie musze miec super miesni ,ale jak przy tej wadze juz jest brzuch to ja nie wiem co robic. czy mam isc w gore z waga ,dieta czy w dol/
Pozdrawiam i licze na pomoc
Zmieniony przez - Wacek133 w dniu 2024-07-24 20:09:53
Szacuny
1
Napisanych postów
46
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
317
Narazie robie ta diete bo i tak na niej ide w dol waze juz 69,8kg na czczo widac juz jakis efekt ,ale w ciagu dnia nadal to nie to.
Ide lekkow dol w prawie dwa tyg 0,7kg stracilem, diete robie jak nalezy ,aeroby 3x w tyg, 2x w tyg bieznia, w niedziele cwicze z zelastwem na tyle ile moge. I od dzisiaj codziennie cwiczenia na brzuch takie na 4 minuty bez zadnej przerwy.
Takie aeroby z youtuba daja efekt jak trwaja 10m ,ale jestem po nich po prostu wykonczony
Mi pasuje ,krotszy trening zrobilem 2 takie treningi od razu ,chociaz drugi oszukany z przerwami bo sil brakowalo.
Zmieniony przez - Wacek133 w dniu 2024-08-26 18:23:57
Zmieniony przez - Wacek133 w dniu 2024-08-26 18:25:24
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17805
Napisanych postów
132477
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1462235
trening brzucha jest zbędny, nie spowoduje że pozbędziesz się tkanki tłuszczowej z tej okolicy, treninig brzucha w małym stopniu powoduje redukcje tkanki tłuszczowej. Napisz do modów z forum, tomq, monkey, koniu itp, lepiej na tym wyjdziesz.
2
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
33863
Napisanych postów
23852
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
279576
Waga nie jest zadnym wyznacznikiem bo liczy sie kompozycja składu ciała i można miec niska wage a nadal dużo tłuszczu , jeśli nie wiesz co robić to wstaw zdjecia sylwetki do oceny
6439
Napisanych postów
76915
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
760120
Nie wiem niestety co to jest respo. Nie istnieje możliwość tego, aby dieta z ujmenym bilansem energetycznym nie pomogła w zrzuceniu nadmiaru kilogramów. Jest to podstawa i zgodnie z prawami fizyki, dostarczając mniej kalorii, niż wydatkuje organizm, będziemy tracili na masie. Jeżeli będzie to dla Ciebie wystarczające, to jak najbardziej. Niestety żeby zmienić wygląd sylwetki, poprawić propozycje, niezbędny jest trening siłowy. Dla czegokolwiek, wystarczy cokolwiek, czyli zmiana nawyków żywieniowych i jakakolwiek aktywność fizyczna.
To zdjęcia z dzisiaj po 2 posiłkach robione dosłownie teraz.
Na biezni biegam od 3-4 tyg , 5 razy w tyg po 5-6km. Schudłem z 71,6kg do 70,6kg rano bez jedz
W tyg przestałem jesc słodkie i tylko w weekend ,sobota sobie jakiegoś drinka strzele.
Tylko ,ze jakja mam wage ponizej 70kg to jest tragedia zjem 1 bulke i juz najedzony, zjem cos wiecej to od razu na kibel, dlatego to tez jest lipa.
Zmieniony przez - Wacek133 w dniu 2024-07-27 13:44:29
Zmieniony przez - Wacek133 w dniu 2024-07-27 13:44:50
Zmieniony przez - Wacek133 w dniu 2024-07-27 13:49:04
Zmieniony przez - Wacek133 w dniu 2024-07-27 14:11:04
6439
Napisanych postów
76915
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
760120
Bez wątpienia poziom tkanki tłuszczowej jest na tyle wysoki, że warto jest go redukować nisko i ewentualnie wtedy dopiero budować dobrej jakości mięśnie. Podstawą ku temu będzie solidny trening siłowy, a nie biega od, czy też rower. Chyba, że chcesz zostać biegaczem? Sugeruję trzy razy w tygodniu trening full body workout i do tego ewentualnie dodać inne formy aktywności fizycznej, np. dwa razy w tygodniu bieganie w formie treningu tlenowego.
Szacuny
1
Napisanych postów
46
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
317
domer
Bez wątpienia poziom tkanki tłuszczowej jest na tyle wysoki, że warto jest go redukować nisko i ewentualnie wtedy dopiero budować dobrej jakości mięśnie. Podstawą ku temu będzie solidny trening siłowy, a nie biega od, czy też rower. Chyba, że chcesz zostać biegaczem? Sugeruję trzy razy w tygodniu trening full body workout i do tego ewentualnie dodać inne formy aktywności fizycznej, np. dwa razy w tygodniu bieganie w formie treningu tlenowego.
ile trwa taki trening?, mam w domu tylko hantle i gryf skośny. Wyciskanie sztangi odpada, bo jak mnie coś zacznie j**ac w klatce piersiowej to znow nie bede wiedzial czy to po treningu czy mi pluco j**lo. Spedzilem prawie miesiac w szpitalu i powtorki nie chce. Moge kupic sztange prosta bo widze, ze jeszcze sa inne cwiczenia jaki wymiar najlepiej 120 na 25 ??
33863
Napisanych postów
23852
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
279576
Jak już wyżej zostało wspomniane to tkanki tłuszczowej zdecydowanie za dużo na budowanie masy wiec tutaj reduować trzeba , Dobry siłowy na całe ciało a cardio jako dodatek . Redukowanie na samym cardio to kiepski pomysł a jak chodzi o problemy zdrowotne to pamietaj ze nie ma zlych ćwiczeń a są źle dobrane lub źle wykonywane wiec musisz tu się skupić
6439
Napisanych postów
76915
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
760120
Niestety nie jestem w stanie Tobie pomóc w sytuacji tak znacznych ograniczeń możliwości wysiłkowych. W takiej sytuacji sugeruję skonsultować to z lekarzem sportowym, fizjoterapeutą, czy też odpowiednio wyszkolonym trenerem personalnym. Nikt tutaj nie jest w stanie stwierdzić, jak określona aktywność fizyczna wpłynie na Twoje zdrowie i życie. Bez wątpienia jest to podstawa kształtowania sylwetki. Jeżeli jej wprowadzenia jest niemożliwe, to warto robić cokolwiek i skupić się na odżywianiu. Unikaniu produktów przetworzonych i odpowiednim zbilansowaniu diety.