SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Odbudowa formy i kondycji po długim "zastoju".

temat działu:

Trening w domu

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2207

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 13 Wiek 27 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 302
Witam.
Poświęciłem wiele czasu żeby odnaleźć odpowiedź na pytanie postawione w temacie, aczkolwiek bez konkretów..
Reasumując chciałbym powrócić do ćwiczeń oraz odbudować swoją kondycję i ogólnie "formę życiową" po dość sporej przerwie (ponad 1,5 roku bez systematycznych ćwiczeń + alkohol + papierosy + używki). Z góry wiem że będzie to piekielnie trudne, ale małymi kroczkami do celu :) Konkretnie chodzi mi o kompletne przystosowanie organizmu do przyszłych treningów na siłowni. Czy możecie polecić jakiś zestaw ćwiczeń (rozciąganie itp.) aby wdrożyć się delikatnie w systematyczność ćwiczeń i odbudować formę z jak najmniejszymi skutkami ubocznymi (zakwasy etc.). Liczę na waszą pomoc, pozdrawiam.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3187 Napisanych postów 15808 Wiek 35 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 146709
Trening na początek, na takie wdrążenie się możesz znaleźć w dziale trening dla początkujących, tam są gotowe treningi - na pewno coś znajdziesz dla siebie.
Najlepiej wybrać jak najmniej skomplikowany plan, a później ew. urozmaicać.
A co z dietą? Liczyłeś zapotrzebowanie? Jak podchodzisz do tego tematu ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
QUEBLO Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2341 Napisanych postów 30327 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 268936
Lukashowsky

Poświęciłem wiele czasu żeby odnaleźć odpowiedź na pytanie postawione w temacie, aczkolwiek bez konkretów..
.

to coś Ci nie poszło,bo wszystkie podstawowe info są w podwieszonych postach:
https://www.sfd.pl/NAJCZĘŚCIEJ_ZADAWANE_PYTANIA-t755553.html
https://www.sfd.pl/SPIS_TREŚCI-t359765.html 

"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Następny temat

Mój pierwszy Dragon Flag

redox 2