TNIEMY CENY NA MAXA! RABATY DO -80%! SPRAWDŹ
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Odblok u naturala

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 452

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 132 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4052
Cześć
Mam 29 lat zastanawia mnie pewna rzecz czy możliwe jest zablokowanie produkcji testosteronu przez zbyt niską tkankę tłuszczową i dość duży wysiłek fizyczny?
Jakieś 4 lata temu zszedłem do naprawdę niskiego bfa ćwiczyłem wtedy 3-4 razy na siłowni plus 7 treningów w tygodniu piłki nożnej do tego praca fizyczna. Ten niski poziom bfa utrzymywałem około 6-8 mscy myślę że to był poziom 6-8 % przy tym występował deficyt kaloroczny. Od tamtego czasu mam problem z libido i ciągłymi nawracającymi się infekcjami.
Chciałem dowiedzieć się jakie badania warto wykonać aby sprawdzić w jakim stanie jest moja gospodarka hormonalna dodam że aktualnie mam większy bf pewnie okolicę 12-15 % ćwiczę siłowo 3 x w tyg oraz biegam 6-7x w tygodniu od 70-90 km/tyg.
Niestety nie posiadam żadnych badań z tamtego okresu a jak znajdę to postaram się wstawić.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12412 Napisanych postów 161824 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1239962
Siemka

Tak, zbyt długi deficyt kaloryczny będzie odbijał się na układzie hormonalnym. Gdy organizm znajduje się w przewlekłym deficycie kalorycznym, priorytetem staje się utrzymanie podstawowych funkcji życiowych kosztem produkcji hormonów anabolicznych, takich jak testosteron. Sama tkanka tłuszczowa też pełni rolę endokrynną, jednak bardziej pod kątem poziomu estradiolu. Co więcej, intensywny wysiłek fizyczny, szczególnie przy braku odpowiedniej regeneracji i podaży kalorii, może prowadzić do wzrostu poziomu kortyzolu (hormonu stresu), co negatywnie wpływa na oś podwzgórze–przysadka–gonady (HPG). Takie dzialanie tez bedzie obnizaj poziom testa.

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12412 Napisanych postów 161824 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1239962
Jakie badania warto wykonać?

-Testosteron całkowity – Kluczowe dla oceny poziomu androgenów.
-SHBG i albuminy - jesli chcesz wyliczyć testa wolnego, ten laboratoryjny jest troche na chybil trafil
-LH (hormon luteinizujący)
-FSH (hormon folikulotropowy)
-Estradiol (E2)
-Prolaktyna

Po długiej redukcji warto też sprawdzić funkcjonowanie tarczycy
-TSH, FT3, FT4

to taki pakiet wyjsciowy, ktory bedzie wskazyal co obencie dzieje sie z hormonami w Twopim ciele i w jakim kroku ewentualnie dzialac, aby poprawic stan zdrowia

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20966 Napisanych postów 71586 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576819
okazja
Cześć
Mam 29 lat zastanawia mnie pewna rzecz czy możliwe jest zablokowanie produkcji testosteronu przez zbyt niską tkankę tłuszczową i dość duży wysiłek fizyczny?
Jakieś 4 lata temu zszedłem do naprawdę niskiego bfa ćwiczyłem wtedy 3-4 razy na siłowni plus 7 treningów w tygodniu piłki nożnej do tego praca fizyczna. Ten niski poziom bfa utrzymywałem około 6-8 mscy myślę że to był poziom 6-8 % przy tym występował deficyt kaloroczny. Od tamtego czasu mam problem z libido i ciągłymi nawracającymi się infekcjami.
Chciałem dowiedzieć się jakie badania warto wykonać aby sprawdzić w jakim stanie jest moja gospodarka hormonalna dodam że aktualnie mam większy bf pewnie okolicę 12-15 % ćwiczę siłowo 3 x w tyg oraz biegam 6-7x w tygodniu od 70-90 km/tyg.
Niestety nie posiadam żadnych badań z tamtego okresu a jak znajdę to postaram się wstawić.

Okres redu to zazwyczaj spadek libido/potencja/sex jak i nastrój itp..
Może sobie wkręcasz za bardzo a psychosomatyka równie istotna jak somatyka.
Możesz zrobić komplet bad diad jak kolega wyżej podał.
Poza tym jak dawno nie badałeś się pamiętaj że od lek POZ dostaniesz całkiem sporo bad diag na NFZ a reszta j/w już z własnej kieszeni:

https://www.sfd.pl/CYKL__badania_czyli_co_wyciagne_od_rodzinnego_a_za_co_zaplace_z_wlasnej_kieszeni-t1220359.html 

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17759 Napisanych postów 132893 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464225
krzykacz
okazja
Cześć

Okres redu to zazwyczaj spadek libido/potencja/sex jak i nastrój itp..
Może sobie wkręcasz za bardzo a psychosomatyka równie istotna jak somatyka.
Możesz zrobić komplet bad diad jak kolega wyżej podał.
Poza tym jak dawno nie badałeś się pamiętaj że od lek POZ dostaniesz całkiem sporo bad diag na NFZ a reszta j/w już z własnej kieszeni:

https://www.sfd.pl/CYKL__badania_czyli_co_wyciagne_od_rodzinnego_a_za_co_zaplace_z_wlasnej_kieszeni-t1220359.html

następnym razem pokaze jej to bo mi to nawet tsh nie chciała dać

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20966 Napisanych postów 71586 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576819
Ta lista była aktualizowana delikatnie doszły badania jeszcze. Proponuję zmienić POZ a nie użerać się z typowym kanapowcem od wypisywnia recept na leki bez podst diagnostyki. Tarczyca kosztyk free 3 badania, reszta specjalistycznych już priv albo endo wypisze. Poza tym do końca kwietnia mamy 40+ wystarczy podejść z dowodem próbką moczu/kału i zrobią komplet bad diag.
1

doping & zdrowie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ashwagandha dla starszej osoby.

Następny temat

Naderwany biceps

Whey dubajska czekolada
Polecane artykuły