Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
10
Witam
Jestem jakiś czas po operacji bariatrycznej i potrzebuje pomocy w wyborze odpowiedniej odżywki białkowej.
Szukam produktu godnego polecenia bez cukru oraz bez substancji słodzonych czy jest ktoś w stanie doradzić mi w tym temacie godny produkt ?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
28004
Napisanych postów
25553
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
378125
Masownik1920
Pozwolę się podpiąc,dziś w Biedronce widziałem z mlekovita wpc 700 g za 50..z ciekawości ktoś stosował ? Jak smak i rozpuszczalność? Był banan lub truskawka
Koleżanka z pracy kupiła i poczęstowała, generalnie to białko jak białko. Miała truskawkę, to jak dla mnie nami truskawkowa no i miało to czego nie lubię, wrażenie takiego jak to nazywam "proszkowego posmaku". Nie przekona mnie ono do zmiany z Allnutrution
Szacuny
2659
Napisanych postów
8016
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
97706
ja korzystałem z tej odżywki białkowej jak podejrzewałem ,że nie toleruje dobrze zbyt dużej ilości słodzików, fajny neutralny smak , coś jak mleko w proszku, fajnie dodać sobie do jakiś omletów, naleśników, ja np. zużywam ok 180g-200g białka w prochu dziennie niekiedy wiec dla mnie taka bezsmakowa odżywka jak naprawdę spoko opcją ;)
5646
Napisanych postów
72710
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
734007
Ciężko jest niestety stwierdzić jak akurat Twój układ trawienny zareaguje na określony produkt z gramy odżywek białkowych. Szczególnie, że jak dobrze rozumiem, wcześniej nigdy ich nie stosowałeś. W takiej sytuacji warto zastanowić się, czy masz nietolerancję laktozy, aby unikać ewentualnych problemów trawiennych. Szczególnie po takim zabiegu. Można też od razu spróbować izolat białka serwatkowego. Wyjdzie po prostu trochę drożej. Np. coś takiego:
17347
Napisanych postów
130711
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1453827
jak georgu, jest bez słodzików, naturalny smak, nie każdemu on podchodzi, obecnie mało jest produktów typu pure bez dodatków smkowych itp, kazdy raczej ze smakiem woli wypić, miałem pure i smak mi nie przeszkadza, zawsze mozan dodac jakieś owoce czy coś
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
1881
Napisanych postów
1824
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
75259
Z tego co jest dostępne na sklepie sfd, masz chyba dwie opcje z tego co pamiętam jedne to koncentrat lub izolat z firmy All Nutrition, druga jest izolat z firmy 7 Nutrition. Jeśli nie tolerujesz laktozy to bierz izolat, jeśli tolerujesz to tańsza alternatywa bedzie koncentrat, chociaż w Twojej sytuacji dorzucił bym te pare zł Extra i przyiwensotwal bym w WPI
5646
Napisanych postów
72710
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
734007
Przecież masz dostępne między innymi ALLNUTRITION Isolate Protein 900 lub 2000 gramów bez dodatku substancji słodzących. Z tego co widzę, to on produkty w tym smaku da dostępne.
Poza tym, autor tematu warto również aby poczytał więcej informacji na temat tego czym jest odżywka białkowa i jak ją stosować. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w artykule przedstawionym poniżej:
Szacuny
0
Napisanych postów
40
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
276
Pozwolę się podpiąc,dziś w Biedronce widziałem z mlekovita wpc 700 g za 50..z ciekawości ktoś stosował ? Jak smak i rozpuszczalność? Był banan lub truskawka