Ankieta:
Waga : 95
Wzrost : 188
Cel treningowy : Masa mięśniowa, atletyczna sylwetka
Staż treningowy na siłowni : Od 05.2020 do 10.2020 -covid przerwa- od 06.2021 (teraz od nowa zacząłem). Wcześniej sporadycznie chodziłem na siłownie, albo uprawiałem jakiś sport (umiarkowanie)
Uprawiane inne sporty : Rolki srednio 2-3 razy w tyg (tak z 20km po bulwarach)
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga sztangielki) : TAK
Przeciwskazania medyczne : NIE
Zażywane suplementy : kreatyna, olimp pure whey isolate 95. (codziennie miarka kreatyny i miarka białka. Podczas przerwy covidowej -brak)
Ciężary w podstawowych ćwiczeniach:
Wyciskanie na klate 80-90kg koncze serie na plaskiej, na skosie 60kg
Wyciskanie na barki 30-40kg koncze serie
Biceps modlitewnik ok 20-25kg plus sztanga koncze serie
Podciaganie na drązku nadchwytem piramidka 2-4-6-8max
Mam tryb siedzący w pracy, na siłownie chodzę 3x w tygodniu.
Moj trening to:
Klata z trickiem:
-wyciskanie na płaskiej 40 60 70 80kg
-wyciskanie na skosnej 40 50 60 60kg
-wyciskanie na skosnej w doł 50 60 80kg
-rozpietki na bramie albo na hantelkach progresywnie do 15kg na strone pare serii, az poczuje dobre rozciagniecie.
-triceps sciaganie na bramie 4x z dropsetem na koncu
- odwrotne pompki 4x
Plecy z bickiem
- podciaganie na drązku nadchwytem piramidka 2-4-6-8 albo jakies 60-70kg na maszynie ze 4 serie
- wiosłowanie ze sztangielką w podporze, progresywnie ze 4 serie do 20kg plus sztangielka.
- wiosłowanie na maszynie 3-4 serie do 60kg
- biceps modlitewnik/hantelki 4x do 15 kg na hantelce
Barki z brzuchem.
-Wyciskanie na barki 3-4 serie do 40kg max progresywnie
-Wzniosy hantelkami przed siebie 3 serie ok 15kg na hantelka
-wzniosy hantelkami na boki 3 serie ok 10kg na hantelka
brzuch, różnie - planki, wzniosy nóg albo jakaś maszyna, kilka serii (np plank 3x 1 min, albo 4 serie wniosow nóg, ostatnia seria zazwyczaj do odcinnki)
We wszystkich cwiczeniach generalnie staram sie aby ostatnia seria byla na maxa.
Przed covidem progresowałem w cieżarach. Po przerwie troche regres, ale plan jest by dalej progresować.
Sen ok 8h, alkohol sporadycznie, papierosy brak.
Dieta - różnie z nią jest ale generalnie:
śniadanie - jajka, pieczywo, ew jakieś mięso, warzywa.
obiad - mięso ryby ciecierzyca, ryż makaron warzywa
kolacja - zazwyczaj po siłowni, pieczywo makarony ryz kasze jajka mieso suple,
Staram się do każdego posiłku wepchać białko.
*mieso głownie drób głownie piersi z kurczaka
Nie mam słabości do słodkiego, ale do słono-tłustego juz tak typu chipsy raz w tygodniu.
Nie potrafie z samego rana dużo zjeść, na kolacje obiad lubie wiecej zjesc. Ale generalnie nie sądze żebym total przekraczał 3000kcal dziennie.
Dodatki w postaci orzechów, migdałów, czesto nerkowiec.
Dodaje zdjęcia sylwetki z i bez napinki. Po treningu jest troche lepiej ale tez bez cudów.
I w sumie nie wiem co dalej, co mógłbym dodać,zmienić. Chciałbym się wziąć wziąć za siłownie,diete bardziej, oczywiście na tyle na ile pozwoli mi mój czas poza pracą i hobby.
Nie śledzę obecnych trendów w kulturystyce, prosiłbym o jakieś rady jak zoptymalizować trening,diete,cokolwiek
Docelowo by np. do końca roku ogarnąć sylwetkę na tyle, abym sie nie musiał zastanawiać jak na siebie patrze czy wyglądam jak ktoś kto uprawia sport siłowy czy nie :D

Zmieniony przez - Armagnac w dniu 2021-06-23 19:35:26