SFD - po prostu najlepsze ceny! RABATY DO 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Ocena sylwetki początkującego

temat działu:

Galeria Zdjęć

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 521

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 45 dni Przeczytanych tematów 72
Cześć
Mam 19 lat, 183 cm wzrostu i ważę 65 kg. Nigdy nie trenowałem na siłowni ani typowo siłowo, ale od wielu lat byłem aktywny w różnych sportach, więc nie zaczynam całkowicie od zera.

Chciałbym prosić o szczerą ocenę mojej sylwetki. Jak oceniacie ją jak na osobę, która nigdy nie trenowała siłowo? Na czym powinienem skupić się najbardziej na początku, które partie najbardziej odstają, a które są moją mocniejszą stroną? Co sądzicie o mojej genetyce pod kątem budowania sylwetki - widzicie potencjał?

Zależy mi na szczerych i konstruktywnych opiniach. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Szacuny 12165 Napisanych postów 162293 Wiek 37 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1243428
Cześć!
Jak na kogoś, kto nigdy nie trenował siłowo, wyglądasz zdrowo i proporcjonalnie, a lata aktywności w sportach widać w postawie i symetrii. Największy Twój atut to bardzo niska tkanka tłuszczowa i wąska talia.

Co realnie odstaje i będzie Twoim priorytetem: barki (akton boczny — obojczyki masz raczej wąskie kostnie, więc to masa barków, nie szkielet, zbuduje Ci szerokość), klatka (płaska, bez rozwiniętej masy — typowe u nietrenujących) i szerokość pleców (mięśnie najszersze prawie nie pracują, stąd brak „litery V" od tyłu). Mocniejsze strony to ramiona — biceps ma ładny kształt i szczyt — oraz wspomniana talia i ogólna szczupłość. Genetyka? Wąskie obojczyki to lekkie ograniczenie dla klasycznego szerokiego V, ale przy Twojej wąskiej talii, niskim tłuszczu i młodym wieku potencjał estetyczny jest duży.

Dobra baza zeby nakladac mięcha;)
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Proszę o ocene mojej sylwetki + pomoc w wyborze planu

electro
Polecane artykuły