Wzrost: 170cm
Waga: 70kg
Współczynnik BF: 20%
Obwód bicepsa: 35cm
Obwód łydki: 37 cm
Obwód klatki piersiowej: 95 cm
Obwód przedramienia: 30 cm
Obwód bioder: 94 cm
Obwód uda: 60 cm
Obwód w pasie: 85 cm
Wymiary moje z góry pochodzą z dnia 16 lipca, zdjęcie sylwetki 16 sierpnia, ćwiczę od początku lipca. Kiedyś pracowałem dużo fizycznie, a kiedyś ćwiczyłem pół roku kalistenike dopóki nie doznałem urazu nadgarstka z powodu przeciążenia i od dwóch lat nic nie ćwiczyłem. Jak miałem urlop w lipcu to ćwiczyłem na siłowni 2x w tygodniu, teraz ćwiczę głównie w domu na hantlach. Obecnie ważę 70kg na 170cm, zdecydowałem się po miesiącu, że pójdę na deficyt kaloryczny i dodam brzuszki do swoich ćwiczeń, z tego co wyliczyłem 2700 powinienem jeść, a deficyt mam ustawiony na 2300 kcal, skupiam się na nadwyżce białka na redukcji 90-110g, zwykle jest to 120-150g. Pracuję na zmiany, 1-2 i sen też nie jest regularny bo moja praca też czasami nie kończy się po 22, a potrafię spędzić czas nawet do rana i pracować po 13h. Jak mam na 14 to ćwiczę z rana, jak na 6 to ćwiczę wieczorem. Plan sobie sam układałem i pewnie mi się oberwie, ale nie czuje się przemęczony ani obolały.
Rozgrzewka to zawsze 2-3min + 40 pompek nieważne co ćwiczę.
Poniedziałek/czwartek:
- Klata + biceps (brzuch poniedziałek)
Wtorek/piątek:
- Plecy + triceps (brzuch piątek)
Środa/sobota:
-Barki + nogi + brzuch (brzuch środa)
Niedziela WOLNE
Pytanie do was. Czy powinienem iść w redukcję? czy trzymać wagę? czy mój plan mniej więcej jest okej? jeśli nie, to jakbyście go mniej więcej rozłożyli (mówię o treningu domowym, bo obecnie nie mam motywacji wrócić na siłkę, w domu czuje się lepiej jak ćwiczę) i jak oceniacie sylwetkę? na dzień dzisiejszy ćwiczę głównie hantelkami 8kg, klatkę jedynie robię 10kg (na razie brak kaski, ale planuję dokupić sobie 4x 5kg by progressować klatkę) a 8kg starcza mi w zupełności na inne partie mięśni. Nie posiadam ławeczki (ta kwestia jest rozważana w najbliższym czasie) a jedynie co biorę to białko i bcaa przed treningiem. Dzięki za wszystkie rady i komentarze.

Zmieniony przez - Kefaveli w dniu 2021-08-24 01:29:26