SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Obawa przed cyklem

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1618

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 65 Wiek 22 lat Na forum 89 dni Przeczytanych tematów 651
Witam Panowie, pisze do was z pytaniem. Postanowiłem wejść na delikatną bombkę z testosteronem, jako że do sprawy podchodzę z głową to wykonałem badanie krwi. Niestety na badaniu widać że mam zawyżony progesteron, dość solidnie.. 0,328ng/ml (Sprawa jest o tyle dziwniejsza że nigdy jeszcze nie brałem środków dopingujących)
Więc zacząłem grzebać w internecie jak obniżyć to cholerstwo żeby wylądowało w normie, niestety na informacjach z internetu solidnie się zawiodłem, nie znalazłem zbyt dużo odpowiedzi. Jeśli już były to niepełne bądź nawoływały do tabletki poronnej albo antykoncepcyjnej. Moje pytanie jest następujące, macie jakiś sposób żeby jakoś zadziałać? A może nie powinienem się tym przejmować i po prostu w połowie bomby zrobić znów badania?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Ranking TOP10 spalaczy tłuszczu

Chcesz wspomóc walkę z niechcianym tłuszczem? Zastanawiasz się jaki produkt wybrać?

Zobacz ranking
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 36511 Napisanych postów 278070 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1385852
A jak inne wyniki badań?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 65 Wiek 22 lat Na forum 89 dni Przeczytanych tematów 651
ALAT 21,0 U/I < 41,0
ASPAT 21,2 U,I < 40,0

LIPIDOGRAM
Cholesterol całkowity 152,7 mg/dl < 190,0
Cholesterol HDL 48,8 mg/dl > 40,0
Triglicerydy 69,4 mg/dl < 150,0
Cholesterol LDL 90,0 mg/dl

Prolaktyna PRL 13,7 ng/ml 4,04 - 15,2
PROGESTERON 0,328 ng/ml < 0,149
LH 5,22 mlU/ml 1,7 - 8,6
FSH 2,33 mlU/ml 1,5 - 12,4
Estradiol 34,23 pg/ml 11,3 - 43,2
Testosteron 5,75 ng/ml 2,49 - 8,36


Zmieniony przez - szlug w dniu 2020-01-11 09:28:10
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 36511 Napisanych postów 278070 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1385852
Awrxuc ankietę dzialu napisz jaki cykl planujesz postaram się coś podpowiedzieć
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 65 Wiek 22 lat Na forum 89 dni Przeczytanych tematów 651
1. Wiek: 22 lat
2. Waga: 96 kg
3. Wzrost: 186cm
4. Obwód ramienia: 40cm
5. Obwód klatki: b.d.
6. Obwód uda: b.d.
7. Obwód talii: b.d.
8. Staż na siłowni: 2 lata
9. Dieta:
B: 300g
W: 400g
T: 100g
10. Ile i jakie cykle sterydowe: b.d.
11. Opisz swój plan treningowy:
Pon. Klata+biceps+brzuch+20min cardio
Wtorek Plecy+triceps+brzuch+20min cardio
Środa Barki+przedramię+brzuch+20min cardio
Czwartek Nogi+łydki+brzuch+20min cardio
Piątek - jeśli coś wypadnie to wolny, z reguły brak przerw, staram się chodzić codziennie, po każdym skończonym "tygodniu" ćwiczeń rozpoczynam serie od nowa przez co czasami dni są podmienione, ale schemat ten sam.
Sobota - j.w.
Niedziela - j.w.
12. Cel cyklu: Właściwie przede wszystkim chce zweryfikować działanie testosteronu na mnie, ale wstępnie ma to być spokojna redukcja
13. Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia: b.d.
14. Poziom BF% (tkanki tłuszczowej): myślę że w granicach 18-20%
15. Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy): Tycie
16. Stan zdrowia: Bardzo dobry
17. Skłonność do łysienia lub porostu włosów: b.d. (normalne owłosienie)
18. PPM (podstawowa przemiana materii): 2018kcal
19. Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą):
Klata - 115kg
Martwy ciąg - 120kg
Przysiad ze sztangą - 100kg

Cykl na który chce wejść to sam testosteron propionat na początku myślałem nad dawką 175mg tygodniowo. Później prawdopodobnie dawka pójdzie większa, też tak jak wspominałem to poniekąd będzie dla mnie weryfikacja jak w ogóle testosteron zadziała u mnie, ponieważ to mój pierwszy cykl.



Zmieniony przez - szlug w dniu 2020-01-11 14:42:16
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 65 Wiek 22 lat Na forum 89 dni Przeczytanych tematów 651
lodzianin1
Awrxuc ankietę dzialu napisz jaki cykl planujesz postaram się coś podpowiedzieć


Zrobione ;p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6324 Napisanych postów 9474 Wiek 40 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 406136
Reszta wynikow ok. Tylko tabletka wczesnoporonna Cie ratuje. A tak serio to nic z tym nie zrobisz. Podczas cyklu mozesz sprobowac minimalne ilosci masteronu dolac do testa, lub provi szamac. Jest minimalna szansa na zbicie prog. Ale najpierw to radzil bym Ci sie z testam samym oswoic, a prog olac.
"delikatną bombkę z testosteronem" czyli

OnGear

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 65 Wiek 22 lat Na forum 89 dni Przeczytanych tematów 651
Krzychu79
Reszta wynikow ok. Tylko tabletka wczesnoporonna Cie ratuje. A tak serio to nic z tym nie zrobisz. Podczas cyklu mozesz sprobowac minimalne ilosci masteronu dolac do testa, lub provi szamac. Jest minimalna szansa na zbicie prog. Ale najpierw to radzil bym Ci sie z testam samym oswoic, a prog olac.
"delikatną bombkę z testosteronem" czyli


Dzięki za odpowiedź. W takim razie wskoczę na tą teste i zobaczymy co będzie. Delikatna to znaczy pierwszy miesiąc 175mg tygodniowo. Następny prawdopodobnie podbije troszkę. Planuje max lecieć do 3 miesięcy tym bardziej że to pierwszy cykl i z tego co się naczytałem wystarczające roszady w organizmie zdziałam tymi dawkami ;p Później oczywiście odblok z HCG i clomidem albo tamoksyfenem. Staram się też na bieżąco jeszcze uzupełniać jakąkolwiek wiedzę której mi brakuje więc z chęcią zakoduje wszystkie rady. Opieram się w większości na wiedzy z forum, tylko tematy są też w dużej mierze starsze i być może coś się pozmieniało? ;p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6324 Napisanych postów 9474 Wiek 40 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 406136
Dlatego pytam - taka dawka to bym sobie w ogóle doopy nie zawracal.
1

OnGear

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 65 Wiek 22 lat Na forum 89 dni Przeczytanych tematów 651
Dzięki jeszcze raz, uspokoiłeś mnie ;d
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6324 Napisanych postów 9474 Wiek 40 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 406136
To nie jest tak, ze zalecam nie wiem jaki bomby Wrecz odwrotnie. Wielu osoba zalecam zejscie z dawek. Ale... Taka teraz moda z doopy zapanowala na dawki mini i juz to bez sensu sie robi. 175mg ucieszy osobe (najczesciej dziadka) z testem w okolicach 1ng/ml. U Ciebie test podskoczy troche ponad norme(?) przy twoim wyniku prawie 6ng/ml w ogole tego nie poczujesz. Ale za to zafundujesz sobie bloka i "przyjemnsci" zwiazane z PCT.


Zmieniony przez - Krzychu79 w dniu 12.01.2020 21:10:12

OnGear

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Problemy trawienne, enan solo

FuckBaton