Szacuny
17
Napisanych postów
3041
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
20223
A ja chętnie udzielę porad z dziedziny skateboardingu, jako klasycznego sportu ekstremalnego. Mam w tej dziedzinie spore doświadczenie i chodzi tu stricte o trening skateboardingowy - bez mieszania całej otoczki istniejącej subkultury. Jeśli ktoś by chciał dowiedzieć się, jak zacząć ten sport, jakiego sprzetu użyć, co robić najpierw, jakich kontuzji się spodziewać przy jakich trickach, jak wyglądają prawne uregulowania dla skateboardingu w różnych sytuacjach, jak udzielać pierwszej pomocy osobom poszkodowanym przy wykonywaniu poszczególnych tricków to i wiele innych informacji to...zapraszam do mnie! :)
Na pytania będę (jesli by dział doszedł do skutku) odpowiadał szczerze z "ostudzonej" nieco pozycji, co pozwoli mi być tak obiektywnym, jak to tylko możliwe. Zapewniam. Niewiele już sportów zostało, które mogę uprawiać, ale doświadzcenie i kontakty jeszcze mi pozostały i absolutnie nie są "out of date". Chętnym mogę przedstawić na żywym przykładzie, co się dzieje z kręgosłupem i stawami w pewnym wieku u ludzi, którzy ciężko uprawiali ten sport.
Pozdrawiam czyteników i cieszę się, że koncepcja działu ekstreme w ogóle zaistniała. Miło by było o nowych ciekawych rzeczach poczytać...