Szacuny
0
Napisanych postów
83
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1151
Witam, temat zakładam ,ponieważ chciał bym kupić sobie rower,myślałem że to żaden problem ,iść do supermarketu i kupić ładnie wyglądający po promocyjnej cenie... No na szczęście dotarłem do pewnych źródeł które przestrzegły mnie przed tym głupstwem.
Mam więc pytanie: co powinienem wiedzieć ,do wyboru odpowiedniego roweru? Myślę że temat może przydać się innym.
Jeśli byście byli w stanie pomóc to prosił bym o podsunięcie jakiegoś pomysłu:
-do 700 zł
-jazda amatorska (1-2 razy w tygodniu)
-jazda po różnych podłożach- szosa,wertepy,trawa
Szacuny
2
Napisanych postów
2690
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
15722
No to dobrze, że ktoś Ci wybił z głowy markety bo pojeździłbyś 2 m-c albo mniej i by Ci się rozpadł. Co do nowego ze sklepu w tej cenie to prędzej coś na allegro znajdziesz. Ogólnie patrzyłbym aby hamulce i przerzutki były shimano/osram (mają najlepszy sprzęt). Amortyzator markowy rock shock, rst, suntour. Rama aluminiowa, zwróć uwagę na kierownicę i mostek aby były dość masywne. Nie szukaj w tej cenie hamulców tarczowych bo będą gorsze od v-ek. Ciężko będzie bo 700zł to naprawdę mało, ale tak pierwszy lepszy rower z allegro http://www.allegro.pl/item1011596724_rower_gorski_goral_wheeler_pro_600_08_cena_hit.html trochę więcej jak 700 ale nie byłby zły. Do spokojnej jazdy w terenie i mieście spokojnie starczy.