Szacuny
4
Napisanych postów
2914
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
17433
Chciałbym tym postem zacząć przegląd nowoczesnych i prostych metod samoobrony. Liczę w tym miejscu na tych wszystkich, którzy mają coś do powiedzenie i nie tylko. Kinkong wypowiedz się na temat Combata56, widziałem kogoś od Brasilian JuJitsu, może coś o KravMadze i innych. Śmiało.
Fighter
Moderator: Sztuki Walki
Zapraszam do dyskusji.
Szacuny
4
Napisanych postów
560
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
7061
Mam na kompie pokazowe walki w stojce jakiejs ekipy Krav Magi i twierdze ze daleko im do prawdziwego piesciarstwa, moze nadrabiaja parterem lecz tego nie widzialem.
Szacuny
5
Napisanych postów
7936
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
45419
Krav Maga to system opierajacy sie unieszkodlwieniu przeciwnika poprzez wykorzystanie swoich naturalnych ruchow obronnych.
Prawda jest taka ze trzeba to polaczyc z jakas dobra sztuka walki.
A dlaczego?
Poniewaz jak cie ktos zaatakuje i nie wyjdzie pierwszy plan to trzeba zrobic cos innego a wiadomo ze nie rzucisz sie na typa z wyciagnietymi rekami zeby mu wsadzic paluchy w oczodoly.
Uwazam jest to skuteczny system ale w polaczniue z np boksem.
Dorba praca nog, uderzenie w celu rozbica obrony przeciwnika i wtedy mamy droge wolna do zastosowania techniki.
Mialem zastrzezenia co do obrony przed kijem, co do noza to nie sprawdzalem ale ia tak wszyscy ucza ze jesli mozemy uciekac to trzeba to robic.
Szacuny
11101
Napisanych postów
51187
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Widze tu zbiorowa masturbacje przed 3 literami BJJ , wiec o tym nie wspominam ( choc popieram).Styl ktory zafascynowal mnie od jakiegos czasu to Dog Brothers Martial Arts , placzenie tego co lubie , bez zbednego opakowania i okrutnie skuteczne.
Mysle ze warto nadmienic jeszcze o American Bando ( szkoda ze juz zanika) i Cane czyli walce laska.