Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
360
Witam, od około 6 miesięcy jestem na cyklu. Pierw kilka był to sam teść enan andro 250 e5d, potem wrzucilem na 2 miesiące NPP - na tym skończyło się masowanie(brałem po pół tabsa aromasin 2x w tygodniu do kontroli estro+hcg 250jednostek co 3-4 dni) - Wszystko było ok, tesc powyzej skali, estro troche nad widly, prolka w normie.
Chciałem po tym zredukować na samym teściu, wyrzuciłem NPP i obciąłem kalorie. Zmienił mi się dil na towar i zamówiłem od innego teścia i arimidex(aromasin nie miał) no i wbiłem go z 3-4 razy, wziałem chyba z 2-3 tabsy arimidex(1 w tygodniu tak mi jakis gosc napisal) i poszedłem się zbadać żeby to wszystko zobaczyć. Teść 1003(norma 200-800)(taki to normalnie bez cyklu mialem), Estro <5pg/ml (norma 11.3-43.2), prolka normalna. Co robić z tym estro? Teścia mam już dobrego, dziś będę go bił i chciałbym pociągnąć redukcję na nim jakiś miesiąc-dwa i potem zejść z cyklu. Co robić z tym estro? Mogę normalnie wbijać teścia dobrego i redukować czy muszę go wbić do góry i dopiero wtedy?
Początkujący
1. WIEK: 25
2. WAGA: 107
3. WZROST: 190
4. WYMIARY:
-biceps: 43
-klatka: 122
-udo: 67
-talia: 95
5. STAŻ NA SIŁOWNI: Ponad rok
6. DIETA:
-białko: 240
-węglowodany: 430
-tłuszcz:75-80
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: meta + enan, meta solo , teraz cypio solo
9. CEL CYKLU: Teraz redukcja, wczesniej masowanie
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: Trwa
11. POZIOM BF%: idk
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): tycia
13. STAN ZDROWIA:bdb
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: owłosienia
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
87314
Napisanych postów
355549
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1643071
może słaby/mało testa plus za dużo ia
na redu nie ma problemu ze jest poniżej wykrywalności dla zdrowia już tak
odstaw ia na razie zupełnie bij testa odbije sobie to estro a ty na spokojnie redukuj
Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2021-09-04 19:44:59
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
360
lodzianin1
może słaby/mało testa plus za dużo ia
na redu nie ma problemu ze jest poniżej wykrywalności dla zdrowia już tak
odstaw ia na razie zupełnie bij testa odbije sobie to estro a ty na spokojnie redukuj
Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2021-09-04 19:44:59
Ok, dzięki tak zrobie. Takie pytanie jeszcze, ile to może wracać do normy? Po jakim czasie sobie znowu zbadać estro?
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
360
lodzianin1
Ciężko powiedzieć jak mocno ubiles myślę że max kilka tyg
Powtórz badania za 2 tyg zobaczysz czy już coś pokaże tego e2
zrobiłem tak jak mówisz.
79,9 pg/ml
norma: 7,63 - 42,6
02.10.2021
Wrzuciłem tabsa arimidexu dziś, mam jeszcze exet pod ręką, ale to chyba za silne.
Jak dawkować arimidex żeby utrzymywać estro w ryzach i na spokojnie zredukować?
Zmieniony przez - Hast1 w dniu 2021-10-06 20:53:20