SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Niski progesteron

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2396

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

39

Waga

95

Wzrost

180

Obwód ramienia

40

Obwód klatki

103

Obwód uda

64

Obwód talii

86

Staż na siłowni

Tylko CrossFit

Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)

3000-3200 kcal, B24%, T 30%, W 46%

Ile i jakie przebyte cykle sterydowe

W treakcie pierwszego

Opisz swój plan treningowy

Cel cyklu

Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia

Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)

15

Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)

tycia

Stan zdrowia

Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia

PPM (podstawowa przemiana materii)

Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 93 Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 3018
Od lutego lecę e4d 2 ampułki testosteronu Jelfa Prolongatum (apteka). Estriadol pilnuję na podstawie badań i w razie znacznego przekroczenia zbijam Symexem. Około miesiąca temu pojawił się problem z odbyciem stosunku. Nie mogę utrzymać wzwodu, duży problem z uzyskaniem orgazmu. Dziś zbadałem estriadol, prolaktynę i progesteron. Problem jest z progesteronem który jest poniżej normy: Wartość < 0,10 Jednostka ng/ml Norma 0,1 - 0,2

Pozostałe:

Prolaktyna: Wartość 10,31 Jednostka ng/ml Norma 3,46 - 19,4
Estradiol: Wartość 14,3 Jednostka pg/ml Norma 11 - 44

Panowie jak sobie z tym poradzić?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 7903 Napisanych postów 80441 Wiek 45 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 680117
Wynik testosteronu jaki ? Nie szukałbym tutaj winy w progestoronie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 93 Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 3018
flex1976
Wynik testosteronu jaki ? Nie szukałbym tutaj winy w progestoronie.

Ostatnio robiłem testosteron 24.07- Testosteron wolny >100,00 pg/ml 1,00 28,28

Testosteron badałem na początku cyklu ale jak zawsze dawał wynik: Testosteron > 3460,80 ng/dl 47,01 980,56 a towar mam z apteki to uznałem to za bezcelowe.

Martwi mnie ten progesteron bo takie wyniki kontrolne robię co około miesiąc lub półtora i progesteron zawsze był w połowie skali i wszystko było OK. Teraz to jest jedyny odchył od normy i mam duży problem w sprawach łóżkowych.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 61496 Napisanych postów 321084 Wiek 45 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1532412
progesteron raczej tutaj nie ma wiele do powiedzenia w tych sprawach a jaki był wynik przed wejściem na testa?
ogólnie to przybił bym hcg 5000-10000
2500 co 3 dni

podawałes ogólnie hcg na cyklu??


Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2017-08-31 07:23:54
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 93 Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 3018
lodzianin1
progesteron raczej tutaj nie ma wiele do powiedzenia w tych sprawach a jaki był wynik przed wejściem na testa?
ogólnie to przybił bym hcg 5000-10000
2500 co 3 dni

podawałes ogólnie hcg na cyklu??



Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2017-08-31 07:23:54


Chyba masz rację że progesteron nie jest problemem. Moje wyniki z przed cyklu:

Estradiol 13,39 pg/ml 11,00 44,00
Progesteron < 0,10 ng/ml 0,10 0,20
Prolaktyna 3,76 ng/ml 3,46 19,40

Przed cyklem było praktycznie zerowe libido. Normalnie na cyklu miałem wyższy estriadol. Może go za mocno zbiłem i dlatego problemu w łóżku? Co do HCG to co 4-6 tyg. Teraz czekam na dostawę bo akurat przypada 5 tydzień.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Na czym przeciagnac cykl

nutloveb