Witam. Może jesteście w stanie powiedzieć mi dlaczego estradiol jest na tak niskim poziomie i czy może to skutkować takimi objawami. Mam 34 lata i od kilku lat obserwuje zmiany w swoim życiu. Libido słabe, nic mi się nie chce, ciężko zabrać się za cokolwiek,negatywne myślenie, ogólnie czuje się wiecznie nieszczęśliwy. Bolą mnie stawy mięśnie szybko się męczą. Zawsze byłem szczupły. Aktualnie 188 cm i około 75 kg wagi :)
Z ciekawości zrobiłem sobie badania m.in. estradiol który wyniósł 9,47. Napisałem do androloga i zlecił mi badania, które mam wykonać a następnie umówić się na wizytę.
Mam wyniki wszystkich badań oprócz "testosteronu wolnego" (wynik test.wolnego będzie w przyszłym tygodniu)
Znacie się na rzeczy i może na podstawie badań powiecie mi co może być przyczyna niskiego estradiolu i jakie są możliwości wyrównania go i poprawy życia. Wychodzi na to że wyniki są bdb, tylko estradiol kuleje. Dodam, że nie biorę sterydów.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Z ciekawości zrobiłem sobie badania m.in. estradiol który wyniósł 9,47. Napisałem do androloga i zlecił mi badania, które mam wykonać a następnie umówić się na wizytę.
Mam wyniki wszystkich badań oprócz "testosteronu wolnego" (wynik test.wolnego będzie w przyszłym tygodniu)
Znacie się na rzeczy i może na podstawie badań powiecie mi co może być przyczyna niskiego estradiolu i jakie są możliwości wyrównania go i poprawy życia. Wychodzi na to że wyniki są bdb, tylko estradiol kuleje. Dodam, że nie biorę sterydów.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Krzysztof Piekarz