SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Niska zawartość białka w naturalnych produktach

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 896

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 95 Na forum 163 dni Przeczytanych tematów 1105
monkey22
Pamiętaj że proch nie powinien stanowić więcej jak +- 25% dziennego zapotrzebowania na białko .

Bo? Dlaczego nie np. 40% - zdrowego białka serwatkowego - izolatu na przykład który jest neutralny ponoć a nie jak mięso które jest rakotwórcze w nadmiarze.


Zmieniony przez - purkrabek w dniu 2019-02-22 17:15:09
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Szacuny 5013 Napisanych postów 6975 Wiek 38 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 227737
Nie napisałem że nie można tylko że nie powinno wiec jak masz ochote ładować 40-50% z prochu to ładuj ( na zdrowie :) )


Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2019-02-22 19:35:16
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 21 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 1182
Wogole co to za problem ja to chcialbym miec wiecej jedzenia w diecie, teraz mam 150g bialka i to jest malutko jedzenia 4 jajka 400gr miesa i 150 g twarogu. Rosne aby jesc wiecej ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4131 Napisanych postów 7468 Wiek 40 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 388400
Autorze na siłę chcesz, żebyśmy potwierdzili to co jest w tytule. Dobierasz produkty tragicznej jakości, obok których nawet nie przystaje w sklepie. Ja w okresie masowym w ogóle nie korzystam z prochu bo nie ma na niego miejsca już. Wszystkie te przetworzone wyroby "mięsne" są tak spompowane wypelniaczami, że 100gr jast wytwarzane z 20 do max 50gr mięsa. Wartość białka w takim syfie jest podbijana czasto dodatkiem soi.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 95 Na forum 163 dni Przeczytanych tematów 1105
Krzychu79
Autorze na siłę chcesz, żebyśmy potwierdzili to co jest w tytule. Dobierasz produkty tragicznej jakości, obok których nawet nie przystaje w sklepie. Ja w okresie masowym w ogóle nie korzystam z prochu bo nie ma na niego miejsca już. Wszystkie te przetworzone wyroby "mięsne" są tak spompowane wypelniaczami, że 100gr jast wytwarzane z 20 do max 50gr mięsa. Wartość białka w takim syfie jest podbijana czasto dodatkiem soi.

Kupuje to na co mam smaka i tyle. OK polędwica ma 20% białka no i co - ile tego musisz zjeść? Myślisz że kilo mięsa codziennie to zdrowa dieta? Poczytaj sobie czym to grozi i jaka ilośc mięsa jest zalecana. To że Ty ćwiczysz i potrzebujesz więcej białka to nie znaczy że Tobie kilo (albo więcej) mięcha codziennie nie zaszkodzi. Dlatego uważam, że zdrowiej jest brać więcej białka serwatkowego które skutków ubocznych nie ma i jest najlepszym białkiem a prócz tego normalne jedzenie urozmaicone (na co mam ochotę czyli np. wczoraj miałem ochotę na metkę) i tyle na ile ma się ochotę.


Zmieniony przez - purkrabek w dniu 2019-02-23 09:30:49
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 95 Na forum 163 dni Przeczytanych tematów 1105
monkey22
Nie napisałem że nie można tylko że nie powinno wiec jak masz ochote ładować 40-50% z prochu to ładuj ( na zdrowie :) )

No ale niby dlaczego nie powinno skoro białko serwatkowe nie ma skutków ubocznych (białko jest przyswajalne i świetnie regeneruje) a mięcho zwłaszcza czerwone ma...Oto jest pytanie bez odpowiedzi. Uważam że i optymalnie jest czerpać właśnie z 50% białka z serwatkowego a resztę z różnych innych produktów.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 4473 Napisanych postów 42995 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 344693
Jaki jest cel tego tematu? Bo ty już swoją teorię przybrałeś. Z nas uświadomić? Ostrzec? Naprowadzić na Twoją "właściwą" drogę?
2

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
Instruktor Kulturystyki

http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 56 Napisanych postów 634 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 9019
purkrabek muszę się wtrącić w rozmowę bo mam całkiem inne zdanie.
Białko w prochu się chowa w porównaniu do naturalnych źródeł białka, taki kawałek mięsa,jajko czy tam twaróg posiada enzymy trawienne i mikroelementy a białko serwatkowe nie zawiera nic prócz białka ponieważ wszystkie wartościowe składniki traci w procesie produkcji. Jak chcesz to stosować koniecznie to w małych ilościach, ale na pewno nie ma sensu na tym bazować.
Druga sprawa jest taka, że mięso nie jest rakotwórcze.
No i jeszcze jedno, nie czaję czemu tak wiele osób ma problemy z dostarczeniem odpowiedniej ilości białka. Ja szczerze mówiąc ograniczam białko jak tylko mogę żeby nie przecholować, na 1,5 g już można spokojnie budować mięśnie, już lepiej zainwestować w pojedyncze formy aminokwasów, które wspomagają fajnie wydolność i regenerację. Mam na myśli np beta alaninę, argininę itp.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Szacuny 5013 Napisanych postów 6975 Wiek 38 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 227737
georgu
Jaki jest cel tego tematu? Bo ty już swoją teorię przybrałeś. Z nas uświadomić? Ostrzec? Naprowadzić na Twoją "właściwą" drogę?
Przedstawiciel handlowy wyrabia sobie odpowiednie fundamenty sprzedazy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 236 Napisanych postów 1073 Wiek 28 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 23722
purkrabek
Krzychu79
Autorze na siłę chcesz, żebyśmy potwierdzili to co jest w tytule. Dobierasz produkty tragicznej jakości, obok których nawet nie przystaje w sklepie. Ja w okresie masowym w ogóle nie korzystam z prochu bo nie ma na niego miejsca już. Wszystkie te przetworzone wyroby "mięsne" są tak spompowane wypelniaczami, że 100gr jast wytwarzane z 20 do max 50gr mięsa. Wartość białka w takim syfie jest podbijana czasto dodatkiem soi.

Kupuje to na co mam smaka i tyle. OK polędwica ma 20% białka no i co - ile tego musisz zjeść? Myślisz że kilo mięsa codziennie to zdrowa dieta? Poczytaj sobie czym to grozi i jaka ilośc mięsa jest zalecana. To że Ty ćwiczysz i potrzebujesz więcej białka to nie znaczy że Tobie kilo (albo więcej) mięcha codziennie nie zaszkodzi. Dlatego uważam, że zdrowiej jest brać więcej białka serwatkowego które skutków ubocznych nie ma i jest najlepszym białkiem a prócz tego normalne jedzenie urozmaicone (na co mam ochotę czyli np. wczoraj miałem ochotę na metkę) i tyle na ile ma się ochotę.


Zmieniony przez - purkrabek w dniu 2019-02-23 09:30:49


Podstawowe pytanie to kto Ci każe zjeść kilo mięsa dziennie? Sprawiasz wrażenie osoby do której kompletnie nic nie dociera. Dieta MUSI być zbilansowana, co oznacza że nie ma w niej jedynie kilograma mięsa, ale są też jaja, ryby, nabiał, produkty pełnoziarniste i wiele innych również zawierających białko. Kolega wyżej pokazał Ci jak w dwóch posiłkach łatwo dobić do 80g białka bazując wyłącznie na mięsie i makaronie. Dodaj do tego pozostałe posiłki z pozostałymi produktami, i bez problemu wyjdzie ponad 200g białka.

Zmieniony przez - MCMVIII w dniu 2019-02-23 11:57:00
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pół na pół

Masa