Szacuny
0
Napisanych postów
37
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1067
DjFafa: mógłbyś coś więcej o tym powwiedzieć? też piję sporo zielonej herbaty i do tej pory byłem przekonany, że nie zawiera żadnych niekorzystnych związków.
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą
Augustyn z Hippony
Szacuny
19
Napisanych postów
1163
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
13367
Famfar: wszystko w nadmiarze szkodzi. Dlatego słowem-kluczem taoistów (których mamy za ojców chrzestnych zwyczaju picia zielonej herbaty) była "równowaga". Nawet oni nie pili jej litrami. Z drugiej zaś strony - 3-4 szklanki dziennie to nie są żadne ilości nieprzeciętne.
Faftaq: jestem zdumiony wynikami badań, które tu przytoczyłeś. Przypuszczałem, a nie byłem pewnie w tym odosobniony), że w kawie rozpuszczalnej "nie ostał się polifenol na polifenolu", a tu tak niespodzianka... z drugiej strony, jako niefachowiec, muszę sobie jeszcze ze dwa razy przeczytać ten tekst, aby nie ulec słupkowemu złudzeniu...
Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Słyszałem że w Olsztynie wykładowca od technologii żywności opowiadał również o tym, że w rozpuszczalnej są same syfy a nie dobra kawowe no ale to słyszałem jak to się mówi od mamy cioci babci brata kolegi wujka. Także o szczegółach mowy nie było
Szacuny
19
Napisanych postów
1163
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
13367
BartoO: jak przypuszczam z tą różnicą, że pompki działały szybciej, ale za to po kawie dłużej trzymało. Swoją drogą - jak oceniano "wartość" pobudzenia?
Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych