Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Niepożądane działania kofeiny [Ż/S]

temat działu:

Badania naukowe

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 36434

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 4196 Wiek 45 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 53627
Do zielonej herabty też można się przyczepić bo zawiera niebezpieczne związki takie jak flur (było o tym nawet w PB).

Życie jest za krótkie aby brać ciągle te same suplementy :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 37 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1067
DjFafa: mógłbyś coś więcej o tym powwiedzieć? też piję sporo zielonej herbaty i do tej pory byłem przekonany, że nie zawiera żadnych niekorzystnych związków.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą
Augustyn z Hippony

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 1163 Wiek 48 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 13367
Famfar: wszystko w nadmiarze szkodzi. Dlatego słowem-kluczem taoistów (których mamy za ojców chrzestnych zwyczaju picia zielonej herbaty) była "równowaga". Nawet oni nie pili jej litrami. Z drugiej zaś strony - 3-4 szklanki dziennie to nie są żadne ilości nieprzeciętne.

Faftaq: jestem zdumiony wynikami badań, które tu przytoczyłeś. Przypuszczałem, a nie byłem pewnie w tym odosobniony), że w kawie rozpuszczalnej "nie ostał się polifenol na polifenolu", a tu tak niespodzianka... z drugiej strony, jako niefachowiec, muszę sobie jeszcze ze dwa razy przeczytać ten tekst, aby nie ulec słupkowemu złudzeniu...

Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Słyszałem że w Olsztynie wykładowca od technologii żywności opowiadał również o tym, że w rozpuszczalnej są same syfy a nie dobra kawowe no ale to słyszałem jak to się mówi od mamy cioci babci brata kolegi wujka. Także o szczegółach mowy nie było
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 4196 Wiek 45 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 53627
Famfar nie jakiś konkretnych danych ale temat poruszany często na forach sportowych/medycznych, był też artykuł w Perfekt Body na ten temat.

Życie jest za krótkie aby brać ciągle te same suplementy :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 37 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1067
Transi: w sumie racja... co za dużo to nie zdrowo... czyli w normie się mieszczę nie muszę się bać xD

Aż z ciekawości poszukam wieczorem i poczytam dokładniej co i jak ;]

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą
Augustyn z Hippony

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
u mnie na uczelni robiono badania aby dowiesc jak pobudza kawa espresso

wyniki byly dosc dziwne bo okazalo sie ze mala kawa pobudza identycznie jak.. uwaga

20 pompek

ps. na mnie kawa nie dziala ale juz coca-cola z kofeina pozwala mi nie spac do poznych godzin nocnych wypita wieczorem w ilosci 2L
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 1163 Wiek 48 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 13367
BartoO: jak przypuszczam z tą różnicą, że pompki działały szybciej, ale za to po kawie dłużej trzymało. Swoją drogą - jak oceniano "wartość" pobudzenia?

Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
tetno spoczynkowe, wysilkowe
i jakas tam aparatura, teraz dokladnie nie pamietam nazwy, ale elektrody podlaczone do ciala
chyba nie bylo to echo serca
...
Napisał(a)
Usunięty przez faftaq za pkt 4 regulaminu
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 2310 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 13566
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Testosteron działa - czyli wyniki badań dla ciekawych

Następny temat

Glutamina - przegląd literatury

Wiosna na pelnej
Polecane artykuły